Το πιο νόστιμο και γρήγορο ογκρατέν που θα φτιάξετε σήμερα

Το πιο νόστιμο και γρήγορο ογκρατέν που θα φτιάξετε σήμερα

Ένα λαχταριστό γεύμα για κάθε ώρα!

Απόψε, όταν γυρίσετε σπίτι από την δουλειά, κουρασμένες και πεινασμένες, βάλτε στην άκρη τα φυλλάδια του delivery, ανασκουμπωθείτε, και φτιάξτε μέσα σε ελάχιστη ώρα ένα πεντανόστιμο και χορταστικό γεύμα που θα μπορείτε να απολαμβάνετε μέχρι και αύριο ή και μεθαύριο.

Υλικά
500γρ. βίδες
200ml κρέμα γάλακτος
100ml γάλα με 1,5% λιπαρά
250γρ. τυρί κρέμα
150γρ. ρεγκάτο τριμμένο
30γρ. παρμεζάνα τριμμένη
λίγο μοσχοκάρυδο

Εκτέλεση
1. Βράζετε τα ζυμαρικά al dente, τα στραγγίζετε και τα βάζετε σε ένα λαδωμένο πυρέξ.
2. Σε ένα κατσαρολάκι, βράζετε το γάλα, την κρέμα γάλακτος, το τυρί κρέμα, τα 100γρ. ρεγκάτο και το μοσχοκάρυδο και ανακατεύετε σε χαμηλή θερμοκρασία μέχρι να λιώσουν να τυριά και να δημιουργηθεί μια κρεμώδης σάλτσα.
3. Ρίχνετε τη σάλτσα στα ζυμαρικά και ανακατεύετε. Πασπαλίζετε από πάνω το υπόλοιπο ρεγκάτο και την παρμεζάνα και βάζετε το πυρέξ σε προθερμασμένο φούρνο στους 200C για 40 περίπου λεπτά, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια. Αφήνετε λίγο να κρυώσει και σερβίρετε.