Κατσίκι αυγολέμονο από την Κρήτη

Κατσίκι αυγολέμονο από την Κρήτη

Ένα νόστιμο κρητικό "φρικασέ"

Υλικά

1 κιλό κατσίκι, κομμένο σε μερίδες
2-3 μαρούλια
1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
1 κούπα ελαιόλαδο
2 αυγά
2 λεμόνια
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, τσιγαρίζετε το κρέας στο ελαιόλαδο και προσθέτετε τα κρεμμύδια, τον άνηθο, αλάτι και πιπέρι και 2 ποτήρια νερό.
όταν το κρέας έχει σχεδόν βράσει, προσθέτετε τα μαρούλια, αφού τα έχετε χοντροκόψει, και τα αφήνετε να βρασουν για περίπου ένα τέταρτο.
Σβήνετε τη φωτιά και χτυπάτε το αυγολέμονο. Χτυπάτε καλά αρχικά τα ασπράδια μόνα τους, και στη συνέχεια προσθέτετε έναν - έναν τους κρόκους.
Αφού ενθούν καλά, ρίχνετε τον χυμό των λεμονιών και στη συνέχεια, με προσοχή και σιγά σιγά, λίγες κουταλιές από το ζωμό του κρέατος έτσι ώστε να μην κόψουν τα αυγά όταν έρθουν σε επαφή με τον καυτό ζωμό της κατσαρόλας.
Αδειάζετε όλο υγρό με τα αυγά στην κατσαρόλα και την κουνάτε καλά για να πάει παντού.
Αφήστε το λίγα λεπτά να πέσει η θερμοκρασία και σερβίρετε.