Γλυκό: γευστικό σορμπέ μήλου

Γλυκό: γευστικό σορμπέ μήλου

Απαλή γεύση μήλου σε παγωμένη εκδοχή. Σκέφτεστε τίποτα καλύτερο για επιδόρπιο;

Υλικά
10 (περίπου 1,5 κιλό) κόκκινα μήλα
180 γραμμάρια ζάχαρη
330ml νερό
80ml φρέσκος χυμός λεμονιού
1 ασπράδι αυγού

Εκτέλεση
1. Τοποθετήστε ένα ρηχό μεταλλικό δοχείο στην κατάψυξη για να παγώσει όση ώρα ετοιμάζετε εσείς το μείγμα του σορμπέ.
2. Κόψτε τα μήλα στα τέσσερα και περάστε τα από τον αποχυμωτή. Θα σας δώσουν περίπου 1 λίτρο χυμό μήλου.
3. Τοποθετήστε σε ένα μετρίου μεγέθους τηγάνι το νερό και τη ζάχαρη και ανακατέψτε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη πάνω από χαμηλή φωτιά.
4. Αφήστε το 5 λεπτά να κρυώσει και ανακατέψτε το σιρόπι με το χυμό μήλου και το χυμό λεμονιού.
5. Σουρώστε, χύστε το μείγμα στο παγωμένο μεταλλικό σκεύος και παγώστε στην κατάψυξη για 2 ώρες.
6. Με ένα μεταλλικό κουτάλι σπάστε τη γρανίτα γρήγορα και ρίξτε τα κομμάτια της στο μπολ του μίξερ. Ρίξτε το ασπράδι του αυγού και χτυπήστε γρήγορα. (Εδώ πρέπει να προσέξετε να μην το παραχτυπήσετε. Το αποτέλεσμά σας πρέπει να είναι ένα παγωμένο ημίρρευστο μείγμα, όχι υγρό).
7. Ρίξτε πάλι το σορμπέ γρήγορα στο μεταλλικό δοχείο και παγώστε για 1 νύχτα ή τουλάχιστον 6 ώρες. Πριν σερβίρετε βγάλτε από το ψυγείο για 5 λεπτά να μαλακώσει.

Διαβάστε επίσης:

Γλυκό: δροσερό σορμπέ λεμόνι

Γλυκό: μοναδικό σορμπέ σύκου

Γλυκό: απολαυστικό σορμπέ μάνγκο