Κατσικάκι γιουβέτσι

Κατσικάκι γιουβέτσι

Το παραδοσιακό, μαμαδίστικο πεντανόστιμο γιουβέτσι

Υλικά

500 γρ. μανέστρα
1200 γρ. περίπου κατσικάκι μπούτι
6 ώριμες ντομάτες
160 γρ. βούτυρο
1 κούπα κεφαλοτύρι τριμμένο
6 κούπες τσαγιού νερό
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Ξεκινάτε πλένοντας καλά το κρέας και το αλατοπιπερώνετε.

Καθαρίζετε τις ντομάτες και τις λιώνετε στο μπλέντερ.

Βάζετε το κρέας στο ταψί, προσθέτετε το βούτυρο και το 1/3 από τον πολτό της ντομάτας.

Ψήνετε καλά σε μέτριο φούρνο και τότε το βγάζετε από το ταψί και το διατηρείτε ζεστό.

Προσθέτετε τον υπόλοιπο πολτό ντομάτας και το νερό ζεστό και αφού πάρουν βράση, ρίχνετε τη μανέστρα, την ανακατεύετε με πηρούνι για να μην κολλήσει, προσθέτετε λίγο αλατοπίπερο και αφήνετε να σιγοψηθεί.

Το σερβίρετε πασπαλισμένο με τυρί τριμμένο και το κρέας χωρισμένο σε μερίδες.