Κρουασανάκια με ζαμπόν και τυρί σε 5 λεπτά

Κρουασανάκια με ζαμπόν και τυρί σε 5 λεπτά

Από εμάς για εσάς με αγάπη, ένα πανεύκολο και λαχταριστό σνακ που φτιάχνεται με ελάχιστα υλικά σε ακόμα λιγότερο χρόνο και θα ξετρελάνει τους πάντες -αν προλάβουν να δοκιμάσουν όλοι με τον «πόλεμο» που θα γίνει.

Υλικά
1 έτοιμη ζύμη για κρουασανάκια
6 φέτες ζαμπόν καπνιστό
6 φέτες τυρί τσένταρ καπνιστό
1 αυγό, χτυπημένο με 1κ.σ. νερό

Εκτέλεση
1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180C και αφήστε μέσα να ζεσταίνετε ένα ταψί καλυμμένο με αντικολλητικό χαρτί.
2. Ξεδιπλώστε τη ζύμη και κόψτε τη σε 6 τετραγωνάκια. Βάλτε σε κάθε τετραγωνάκι από μία φέτα ζαμπόν και μία φέτα τυρί. Διπλώστε τη μία γωνία πάνω από το τυρί, προς τη μέση και αλείψτε την με το αυγό. Έπειτα διπλώστε την άλλη γωνία με τον ίδιο τρόπο και πιέστε την με την πρώτη. Αλείψτε πάλι με αυγό.
3. Βάλτε όλα τα κρουασανάκια στο ταψί και ψήστε τα για 16 με 18 λεπτά ή μέχρι να χρυσίσουν και να είναι έτοιμα. Σερβίρονται ζεστά.