Σοκολατένιες ψητές κρέμες με επικάλυψη καραμέλας

Σοκολατένιες ψητές κρέμες με επικάλυψη καραμέλας

Μια σοκολατένια παραλλαγή των κλασικών crème brûlée.

Σοκολάτα με επικάλυψη καραμέλας σε ένα ονειρεμένο γλύκισμα με 4 υλικά.

Υλικά
600 ml πηκτή κρέμα γάλακτος
120 γραμμάρια καλής ποιότητας μαύρη σοκολάτα, ψιλοκομμένη
6 κρόκοι αυγών
100 γραμμάρια (1/2 φλιτζάνι) «ψιλή» ζάχαρη

Εκτέλεση
1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 150 βαθμούς και βάλτε τη σχάρα στο χαμηλότερο ράφι του φούρνου.
2. Βάλτε την κρέμα γάλακτος και την ψιλοκομμένη σοκολάτα σε μια κατσαρόλα μετρίου μεγέθους και μαγειρέψτε σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας για 10 λεπτά μέχρι η σοκολάτα να λιώσει και το μείγμα να ομογενοποιηθεί. Απομακρύνετε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
3. Με το σύρμα χτυπήστε ελαφρά τους κρόκους των αυγών και 70 γραμμάρια (1/3 του φλιτζανιού) ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν και να γίνουν ένα κρεμώδες μείγμα. Προσθέστε σταδιακά την κρέμα των αυγών σε αυτήν της σοκολάτας ανακατεύοντας καλά.
4. Βάλτε έξι πυρίμαχα φορμάκια χωρητικότητας 125 ml το καθένα σε ένα βαθύ ταψί. Μοιράστε το μείγμα σας στα φορμάκια και χύστε στο ταψί αρκετό βραστό νερό μέχρι να φτάσει στα μισά του ύψους από τα φορμάκια σας. Βάλτε το ταψί στο φούρνο στο χαμηλότερο σημείο και ψήστε για 50 λεπτά μέχρι οι κρέμες σας να είναι σταθερές στις άκρες.
5. Αφαιρέστε τα φορμάκια από το ταψί και αφήστε τα για 1 ώρα να κρυώσουν. Καλύψτε τα με διάφανη μεμβράνη και βάλτε τα στο ψυγείο για 8 ώρες να σφίξουν.
6. Προθερμάνετε το γκριλ του φούρνου. Πασπαλίστε τις κρέμες σας με την υπόλοιπη ζάχαρη και βάλτε τες στο φούρνο σε απόσταση περίπου 6 εκατοστών από το γκριλ. Ψήστε μέχρι η ζάχαρη να κάνει φυσαλίδες και να καραμελώσει (περίπου 2 λεπτά). Αφαιρέστε τις κρέμες σας από το φούρνο και αφήστε τες 5 λεπτά να κρυώσουν πριν σερβίρετε.

Διαβάστε επίσης:

Crème brûlée με λικέρ Baileys

Σοκολατένια muffins με ελαφριά γεύση καρύδας

Crème brûlée με αμαρέτο