Τέλειες κρέπες με αυγό και ζαμπόν για να πάει καλά η εβδομάδα

Τέλειες κρέπες με αυγό και ζαμπόν για να πάει καλά η εβδομάδα

Μια λαχταριστή συνταγή που θα σας φτιάξει τη διάθεση στο λεπτό.

Τι κι αν είναι Δευτέρα; Τι κι αν έχουμε άλλες 5 μέρες μέχρι το Σαββατοκύριακο; Μια στρατιά από αφράτες, πεντανόστιμες, αλμυρές κρέπες, γεμιστές με λαχταριστά υλικά, είναι εδώ για να μας δώσει δύναμη, κουράγιο και ένα μεγάλο χαμόγελο.

Υλικά
1 κούπα αλεύρι
1κ.σ. ζάχαρη
1/4κ.γ. αλάτι
1 1/2 κούπα γάλα
4 μεγάλα αβγά
3κ.σ. λιωμένο βούτυρο
9 λεπτές φέτες ζαμπόν
9 αβγά
φρεσκοκομμένος μαϊντανός

Εκτέλεση
1. Αναμείξτε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το αλάτι, το γάλα, τα 4 αβγά και το βούτυρο στο μπλέντερ και χτυπήστε τα μαζί για 30 δεύτερα. Αφήστε το μείγμα να ξεκουραστεί για 15 λεπτά.
2. Ζεστάνετε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά και λιώστε λίγο βούτυρο, κουνώντας το τηγάνι ώστε να πάει παντού. Ρίξτε 1/3 της κούπας από το μείγμα μέσα στο τηγάνι και κουνήστε πάλι το τηγάνι ώστε να καλύψει την επιφάνεια. Ζεστάνετε τη κρέπα μέχρι να πάρει ελαφρύ καφέ χρώμα, περίπου 2 λεπτά.
3. Με τη βοήθεια της σπάτουλας, ή με τα δάχτυλά σας, αναποδογυρίστε τη κρέπα και ψήστε την για άλλα 2 λεπτά από την άλλη πλευρά. Βάλτε την σε ένα πιάτο καλυμμένο με απορροφητικό χαρτί και επαναλάβετε τις ίδιες κινήσεις με το υπόλοιπο μείγμα. Θα πρέπει να βγουν γύρω στις 9 κρέπες όταν τελειώσετε.
4. Προθερμάνετε το φούρνο στους 160C. Βάλτε τις κρέπες σε ένα πλατύ, ρηχό ταψί (θα χωράνε περίπου 3-4 ανά ταψί). Απλώστε μία φέτα ζαμπόν στο κέντρο της κρέπας και προσεκτικά σπάστε ένα αβγό πάνω από το ζαμπόν. Διπλώστε τις άκρες της κρέπας προς το κέντρο, χρησιμοποιώντας το ασπράδι του αβγού σαν κόλλα. Αλατοπιπερώστε και ψήστε μέχρι να είναι έτοιμες, γύρω στα 10-15 λεπτά. Πασπαλίστε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρετε αμέσως.