Η τέλεια ομελέτα φούρνου με ζαμπόν και τυρί

Η τέλεια ομελέτα φούρνου με ζαμπόν και τυρί

Πανεύκολη και πεντανόστιμη.

Ξυπνήσατε πριν λίγο μετά από ένα άγριο ξενύχτι και το μόνο που θέλετε είναι μια τεράστια κούπα καφέ και ένα καλό φαγητό, ούτε πρωινό ούτε όμως και μεσημεριανό, αρκετό για να σας χορτάσει και να ρουφήξει όλο το αλκοόλ από χτες το βράδυ; Η παρακάτω συνταγή είναι ακριβώς αυτό που ζητάτε!

Υλικά
8 αβγά
1 κούπα γάλα
αλάτι και πιπέρι
2 κούπες ψιλοκομμένο ζαμπόν
1 κούπα τριμμένο κίτρινο τυρί της επιλογής σας (πεκορίνο ή γραβιέρα αμφιλοχίας ιδανικά)

Εκτέλεση
1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180C.
2. Χτυπήστε τα αβγά σε ένα μεγάλο μπολ μέχρι να αναμειχθούν τέλεια και να γίνουν ένα αφρώδες, πηχτό μείγμα. Προσθέστε το γάλα και αλατοπιπερώστε κατά βούληση. Ανακατέψτε καλά. Προσθέστε το ζαμπόν και έπειτα το τυρί και ανακατέψτε καλά.
3. Ρίξτε το μείγμα μ΄σα σε ένα καλά λαδωμένο πιρέξ και ψήστε το για 50 με 60 λεπτά, μέχρι η επιφάνεια να πάρει χρώμα.