Alexa Chung: Το cool girl που δεν ήθελε ποτέ να είναι τέλειο

Νατάσσα Σχοινά
Alexa Chung: Το cool girl που δεν ήθελε ποτέ να είναι τέλειο

Σήμερα έχει γενέθλια και θυμόμαστε μερικές από τις ωραιότερες εμφανίσεις της.

Σήμερα, έχει γενέθλια ένα κορίτσι, το όνομα του οποίου είναι άμεσα συνυφασμένο με τον τομέα της μόδας. Πρόκειται για ένα πρόσωπο που στο μυαλό σου έχεις ταιριάξει με την ουσία του fashion. Λες και οι δύο έννοιες πάντα ταίριαζαν πλάι – πλάι. Και, κατά έναν τρόπο, αυτό ισχύει, αφού το κάλεσμα της μόδας έχει συμβεί εδώ και πολλά χρόνια για την Alexa Chung.

Η Alexa ανακαλύφθηκε ως μοντέλο όταν ήταν μόλις 16 ετών. Ανέλαβε δουλειές για τα διασημότερα περιοδικά μόδας, φωτογραφήθηκε για πληθώρα brands ενώ εμφανίστηκε μέχρι και σε μουσικά βίντεο καλλιτεχνών, όπως η Holly Valance και η Delta Goodrem. Στην πορεία, όμως, αυτό έπληξε την αυτοπεποίθησή της και της δημιούργησε αρνητική εικόνα για το σώμα της, οπότε αποφάσισε να χαράξει έναν λίγο διαφορετικό δρόμο, πατώντας, αρχικά, ένα pause στο modelling. Μετά το διάλειμμά της, όμως, επέστρεψε δυναμικά για να περπατήσει στο catwalk της Vivienne Westwood και να αναλάβει τις καμπάνιες των μεγαλύτερων brands.

alexa chung genethlia 14 2

«Δε χρειάζεται όλα να είναι τέλεια. Μαθαίνεις όσο προχωράς»

Το πρόσωπό της «έγραφε» παντού, ακόμα περισσότερο, όμως, «έγραφε» η ευγενής της προσωπικότητα και η αισθητική που απέπνεε στον συνομιλητή της. Γι’ αυτό και η καριέρα της άρχισε να περιλαμβάνει το κομμάτι της παρουσίασης και -το πιο σημαντικό ίσως- της γραφής. Η 36χρονη Βρετανίδα γράφει για μόδα με τρόπο που εμπνέει. Κι αυτό γιατί πλέον το στυλ που έχει υιοθετήσει «γράφει» για εκείνη.

Η Alexa ήταν πάντα το cool girl. Το fashion icon που βασίζεται σε κλασικά κομμάτια, αλλά τα συμπληρώνει με πιο διακριτικούς παράγοντες ρίσκου. Αγαπάει τα σακάκια σε κάθε τους εκδοχή και θα επιλέξει τα φορέματα pinafore ή τα top με κολάρα όταν είναι σε διάθεση για πιο vintage επιλογές. Κάτι που σίγουρα παρατηρείς αν έχεις δει έστω και μερικές εμφανίσεις της τον χειμώνα είναι η αγάπη της για τα πανωφόρια και τα παλτό. Μία αγάπη που συναγωνίζεται αυτή για τα πουκάμισα.

Το αγαπημένο κορίτσι της μόδας έχει σήμερα γενέθλια κι εμείς το γιορτάζουμε με μία gallery με μερικές από τις ωραιότερες εμφανίσεις της.