Jill Biden: Η 69χρονη Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ έχει άποψη σε θέματα πολιτικής αλλά και μόδας

Διονυσία Καλαποθαράκου
Jill Biden: Η 69χρονη Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ έχει άποψη σε θέματα πολιτικής αλλά και μόδας

Δεν σκοπεύει να παίξει διακοσμητικό ρόλο στον Λευκό Οίκο και μέσα από το στυλ της μας έχει πείσει ότι θα το καταφέρει.

jill biden floral maska

Σήμερα θα ορκιστεί, κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας μετά την εισβολή οπαδών του Trump στο Καπιτώλιο, ο 46ος Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, ο Joe Biden. Στο πλευρό του θα βρίσκεται η επόμενη Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ, η Jill Biden και μπορεί η μόδα να έχει περάσει σε δεύτερη μοίρα αλλά δεν παύει να είναι ένα μεγάλο μέρος του κόσμου που αναρωτιέται ποιος θα είναι ο συμβολισμός (αν αυτός υπάρχει) πίσω από την ενδυματολογική επιλογή της κυρίας Biden. Aκόμα και αν το μεγαλύτερο μέρος της προσοχής κοινού και media έχει στραφεί από τον Αύγουστο και μετά στην Αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, Kamala Harris, η 69χρονη δεύτερη σύζυγος του Joe Biden (είναι μαζί από το 1977) φαίνεται να είναι μία γυναίκα με άποψη και αισθητική που δεν σκοπεύει να περάσει απαρατήρητη ούτε να λειτουργήσει διακοσμητικά μέσα στον Λευκό Οίκο.

Mέχρι στιγμής στις δημόσιες εμφανίσεις της το στυλ της Jill παραμένει συνεπές με την εποχή της ως Δεύτερη Κυρία της χώρας, όταν ο σύζυγός της εκτελούσε χρέη Αντιπροέδρου των ΗΠΑ την περίοδο 2009-2017. Το στυλ της μπορεί να περιγραφεί ως συντηρητικό και θηλυκό, καθώς συχνά επιλέγει συχνά midi φορέματα A γραμμή, έντονα χρώματα αλλά και πιο παραδοσιακά μοτίβα που συνδυάζει με ασορτί ζακέτες για απόλυτα ladylike εμφανίσεις που παραπέμπουν στα 60s.

Mια ομοιότητα που θα μπορούσαμε να βρούμε ανάμεσα στην επερχόμενη Πρώτη Κυρία με την προκάτοχό της, την Πρώτη Κυρία, Melania Trump, είναι ότι δεν αποφεύγει να κάνει πολιτικές δηλώσεις μέσω των ενδυματολογικών της επιλογών. Κατά τη διάρκεια αυτής της προεδρικής εκστρατείας του συζύγου της, η Biden φορούσε συχνά κομμάτια που έστελναν τα δικά τους «μηνύματα».

jill biden mob forema

Για παράδειγμα, συνδύασε ένα φωτεινό μοβ φόρεμα με ένα ζευγάρι μπότες Stuart Weitzman που έγραφαν πάνω «Vote» όταν βρέθηκε πριν τις προεδρικές εκλογές μαζί με τον σύζυγό της στο Wilmington, Del. Το μοβ, αυτό το χρώμα το γεμάτο δυναμισμό το επέλεξε και τον Οκτώβριο στην Florida, όταν συνέδεσε το floral φόρεμά της με μοβ μάσκα προσώπου που έγραφε και πάλι πάνω «Vote».

Bέβαια ακόμα και το ότι φορούσε προστατευτική μάσκα ήταν μία δήλωση από μόνο του καθώς τόσο o Donald Trump όσο και η Melania σπάνια το έκαναν κατά τη διάρκεια της εκστρατείας τους αλλά και στις προεδρικές συναντήσεις, παρά τη ρητή εντολή της Επιτροπής Προεδρικών Συζητήσεων σχετικά με τη χρήση μάσκα για τα μέλη του κοινού.
Επίσης η Jill Biden φαίνεται ότι αγαπάει την «ανακύκλωση» ρούχων δείχνοντας τον σεβασμό της προς τις ανάγκες του πλανήτη. Έχει ήδη ξαναφορέσει κομμάτια που φορούσε ως Δεύτερη Κυρία των ΗΠΑ, όπως ένα πράσινο Gabriela Hearst φόρεμα που έβαλε πρόσφατα στην πρώτη προεδρική συζήτηση που συμμετείχε ο σύζυγός της τον Σεπτέμβριο.

https://www.instagram.com/p/CFwH87PA07P


«Τι έκπληξη και χαρά ένιωσα χθες όταν είδα ότι στη χθεσινή συνάντηση η Jill Biden ξαναφόρεσε ένα φόρεμα GH που φορούσε πριν από τρία χρόνια», έγραψε η ίδια η σχεδιάστρια, Gabriela Hearst, σε μια ανάρτησή της στο Instagram. «Η αλλαγή του κλίματος είναι η μεγαλύτερη απειλή που αντιμετωπίζουμε ως είδος. Δυστυχώς ό, τι χάσαμε δεν μπορούμε να ανακτήσουμε (60 τοις εκατό της άγριας ζωής σε 50 χρόνια), αλλά μπορούμε να διατηρήσουμε και να αποκαταστήσουμε. Χρειαζόμαστε την πολιτική για να το κάνουμε και δυστυχώς υπάρχει μόνο μία πλευρά αυτή τη στιγμή που είναι πρόθυμη να παραδεχτεί αυτό που αληθινά συμβαίνει σύμφωνα με όλες τις επιστημονικές αποδείξεις», τόνισε η Hearst δείχνοντας ξεκάθαρα πού θα ρίξει την ψήφο της.
Σύμφωνα μάλιστα με τις πληροφορίες του WWD, η Hearst είναι ανάμεσα στους σχεδιαστές που φημολογείται πως θα ντύσουν σήμερα στην Ορκωμοσία την Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ μαζί με τους Wes Gordon, Carolina Herrera, Donald Deal, Christian Siriano, Prabal Gurung, LaQuan Smith, Oscar de la Renta και Brandon Μaxwell. Περιμένουμε, λοιπόν, με αγωνία ποιο αμερικανικό brand θα αναδειχθεί νικητής στη μάχη του Λευκού Οίκου… και δεν εννοούμε στην εκλογική. Αυτή έχει κριθεί εδώ και καιρό.
Δες επίσης: Οδηγός Αγοράς: Όλα τα φορέματα που μπορείς να αγοράσεις τώρα με έκπτωση από ελληνικά brands