Γιατί η βασίλισσα Ελισάβετ έχει πάντα μαζί της μαύρα ρούχα;

Γιατί η βασίλισσα Ελισάβετ έχει πάντα μαζί της μαύρα ρούχα;

Ένας από τους κανόνες του παλατιού επινοήθηκε από την ίδια τη βασίλισσα για έναν πολύ δυσάρεστο λόγο.

Το Ηνωμένο Βασίλειο έχει χαρακτηριστεί πια από τη βασίλισσα Ελισάβετ. Η μονάρχης που έχει τα ηνία της θέσης για το περισσότερο χρονικό διάστημα που το έχει κάποιος καταφέρει στη Βρετανική ιστορία έχει ένα μεγάλο και μακρύ παρελθόν. Σίγουρα, οι γραπτοί και άγραφοι νόμοι του παλατιού υποβάλλουν σε συγκεκριμένα καλούπια στα μέλη τους, ακόμα κι αν αυτά είναι η ίδια η βασίλισσα, όμως, ένας από αυτούς φαίνεται να θέλει την Ελισάβετ ως τον κύριο εμπνευστή του και, μάλιστα, για έναν πολύ στενόχωρο λόγο.

Πριν η Ελισάβετ χρηστεί επίσημα βασίλισσα, οι πιθανότητές της να το κάνει ήταν μηδαμινές, αφού πρώτα απ’ όλα ο μπαμπάς της, βασιλιάς Γεώργιος, δεν προοριζόταν για τον θρόνο. Ο μεγαλύτερος αδερφός του, Εδουάρδος VIII, ήταν αυτός στέφθηκε, όμως, παραιτήθηκε από το αξίωμα για να παντρευτεί την εκλεκτή της καρδιάς του, Wallis Simpson.

O βασιλιάς Γεώργιος VI, λοιπόν, έγινε βασιλιάς, όμως, δεν κατάφερε να μείνει για πολύ στον θρόνο. Η υγεία του χειροτέρεψε ραγδαία κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και, όταν πέθανε το 1952, η Ελισάβετ πήρε πολύ ξαφνικά τη θέση του. Τα νέα, όμως, τη βρήκαν ενώ ήταν στην Κένυα και δεν είχε τίποτα κατάλληλο να φορέσει καθώς αποβιβαζόταν από το αεροπλάνο.




Έκτοτε, η βασίλισσα έχει πάντα μαζί της κάποιο μαύρο σύνολο όπου και αν πηγαίνει, σε περίπτωση που χρειαστεί να αποβιβαστεί από το αεροπλάνο αλλά βρίσκεται σε πένθος. Το ρούχο μένει πάντα μέσα στο αεροπλάνο, ώστε να μη βρεθεί ποτέ εξ απροόπτου, χωρίς να έχει το χρώμα που απαιτεί η περίσταση. Σίγουρα, άλλωστε, δε θα ήθελε να της συμβεί κάτι τέτοιο και σε ένα ενδεχόμενο, όπως το σημερινό, που έφυγε από τη ζωή ο σύζυγός της, πρίγκιπας Φίλιππος.

Δες επίσης: 6 items που ταιριάζουν με όλα τα τζιν παντελόνια σου και οφείλεις να έχεις