Η ιστορία πίσω από το δαχτυλίδι αρραβώνων της Kate Middleton

Η ιστορία πίσω από το δαχτυλίδι αρραβώνων της Kate Middleton

Ο πρίγκιπας William και η Kate Middleton έχουν επέτειο γάμου σήμερα, αλλά πώς έφτασε το διάσημο δαχτυλίδι στο χέρι της Δούκισσας;

Στις 29 Απριλίου του 2011, το Λονδίνο ντύθηκε σε γιορτινούς ρυθμούς. Ο γάμος του πρίγκιπα William και η Kate Middleton τέλεσαν τον γάμο τους στο Αββαείο του Westminster με πλήθος κόσμου να έχει συντονιστεί στους δρόμους αλλά και στις οθόνες για να τον παρακολουθήσει. Καθώς ο William δεν ήταν ο πρώτος σε σειρά διαδοχής του θρόνου, οι δυο τους επιμελήθηκαν προσωπικά αρκετά σημεία του γάμου τους. Η Kate φόρεσε ένα νυφικό του οίκου Alexander McQueen και την τιάρα της βασίλισσας, με τον William να φοράει την κόκκινη στολή της Ιρλανδικής Φρουράς.

Η ιστορία πίσω από το δαχτυλίδι αρραβώνων της Kate Middleton έχει επίσης πολύ μεγάλο ενδιαφέρον. Πρόκειται για ένα ζαφειρένιο δαχτυλίδι 12 καρατιών περιστοιχισμένο από 14 διαμάντια που πριν από το χέρι της Δούκισσας του Cambridge κοσμούσε αυτό της πριγκίπισσας Diana.




Το 1840, λοιπόν, ο πρίγκιπας Albert απευθύνθηκε στον διάσημο κοσμηματοπώλη Garrard για να δημιουργήσει ένα δαχτυλίδι με ζαφείρια και διαμάντια για τη μελλοντική του σύζυγο, βασίλισσα Victoria. Η τελευταία ενθουσιάστηκε με το συγκεκριμένο σχέδιο σε τέτοιον βαθμό που δεν το αποχωρίστηκε ποτέ μέχρι τον θάνατο του Albert το 1861. Έκτοτε η βασίλισσα Ελισάβετ το επέλεγε ως στοιχείο των εμφανίσεών της.

Όταν έφτασε η στιγμή που ο πρίγκιπας Κάρολος έπρεπε να διαλέξει ένα δαχτυλίδι για τη δική του μελλοντική σύζυγο, Diana, η επιρροή από το εν λόγω σχέδιο ήταν φανερή. Έδειξε εμπιστοσύνη για μία ακόμα φορά στον Garrard και, τελικά, επέλεξε ένα παρόμοιας λογικής ζαφειρένιο σχέδιο, τόσο εντυπωσιακό όσο μπορούσε κάποιος να φανταστεί για τα δάχτυλα μίας πριγκίπισσας. Έπειτα από μερικά χρόνια, ο πρίγκιπας William το έδωσε στην Kate Middleton για τον αρραβώνα τους.

Δες επίσης: H Kate Middleton ξέρει πώς να προσθέτει μια φινετσάτη πινελιά σε κάθε look