Η Kate Middleton φόρεσε ξανά το λευκό κοστούμι της και έδωσε ένα μήνυμα για τη γυναικεία ενδυνάμωση

Ναταλία Κατσακιώρη
Η Kate Middleton φόρεσε ξανά το λευκό κοστούμι της και έδωσε ένα μήνυμα για τη γυναικεία ενδυνάμωση

Δεν είναι λίγες οι φορές που η Δούκισσα του Cambridge δίνει το δικό της μήνυμα μέσα από τις στυλιστικές της επιλογές.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Kate Middleton επιλέγει να φορέσει δύο και τρεις φορές ένα αγαπημένο της outfit, δίνοντας το δικό της στίγμα γύρω από την νέα εικόνα του sustainable fashion. Και φυσικά το παράδειγμα είναι άκρως επιδραστικό, αν λάβουμε υπόψη μας τα εκατομμύρια Βρετανών, και μη, που λατρεύουν τη Δούκισσα του Cambridge και την έχουν αγκαλιάσει ως τη νέα Diana.

Αυτή τη φορά βρέθηκε στο σιδηροδρομικό σταθμό του Waterloo, συνοδευόμενη πάντα από τον Πρίγκιπα William, για την αποκάλυψη του εθνικού μνημείου Windrush. Εκεί εμφανίστηκε με το αγαπημένο της λευκό κοστούμι από τον οίκο Alexander McQueen, ένα καθαρά βρετανικό brand και κορυφαίο κατασκευαστή κοστουμιών, που φημίζεται για το αψεγάδιαστο tailoring. Η Kate φροντίζει να στηρίζει μάλιστα τελευταία και να αναδεικνύει τους Βρετανούς σχεδιαστές μόδας με τις επιλογές της.

undefined

Το look συμπληρώθηκε με ένα ζευγάρι λευκές γόβες, λευκή mini bag από την Mulberry και μακριά σκουλαρίκια με ιδιαίτερο στυλ, οριακά boho, από το brand Chalk Jewellery.

kate-middleton-white-suit-(7).jpg

To μήνυμα πίσω από ένα απλό λευκό κοστούμι.

Το λευκό κοστούμι είναι από μόνο του ένα ρούχο με ιδιαίτερη σημειολογία, κάτι που σίγουρα δεν αγνοεί η μελλοντική Βασίλισσας της Βρετανίας. Είναι ένα look που μας θυμίζει σημαντικές στιγμές γυναικών παγκοσμίως, στιγμές που ήταν μάλλον κάτι παραπάνω από ένα απλό σύνολο, ήταν μία δήλωση.

Λευκό κοστούμι αποφάσισε να φορέσει η Bianca Jagger στο γάμος της με τον Mich Jagger, σηματοδοτώντας το πιο minimal wedding look μέχρι τότε. Λευκό ήταν και το κοστούμι της Hilary Clinton στο τελικό debate της ως υποψήφια Πρόεδρος, λευκό και αυτό της Kamala Harris, την ημέρα της ορκωμοσίας της. Λευκά κοστούμια επέλεξαν να φορέσουν επίσης η Adele και η Oprah Winfrey στην μεγάλη επιστροφή της τραγουδίστριας μετά το διαζύγιο της στη μουσική σκηνή. Στην εκπομπή αυτή έκανε μία εκ βαθέων εξομολόγηση για το πώς βίωσε τις μεγάλες αλλαγές στη ζωή της.

Υπήρξαν πολλές ακόμη τέτοιες στιγμές που το λευκό κοστούμι σηματοδότησε σημαντικές στιγμές γυναικών, και φυσικά η Kate δεν μπορεί παρά να γνωρίζει τη σημειολογία του, χρησιμοποιώντας το κατάλληλα και δίνοντας το δικό της μήνυμα γύρω από τη γυναικεία ενδυνάμωση. Κατά πόσο, όμως, μπορούμε να μιλάμε για women's empowerment, σε μία βασιλική οικογένεια που φαίνεται να στήριξε τον Πρίγκιπα Andrew, μετά την όλη εμπλοκή του στο σκάνδαλο Epstein; Μία απλή ερώτηση που σίγουρα παίζει ήδη στο μυαλό πολλών. Αγαπάμε τη μόδα, τη δύναμη της και τους όμορφους συμβολισμούς της, όπως και την εξαιρετική παρουσία της Kate και ελπίζουμε πως εκείνη ίσως γίνει ο τρόπος να καταρριφθούν τα στεγανά, ακόμη και αν πρόκειται για τους royals.