«The Swans» : Η νέα συλλογή του Βασίλη Ζούλια μάγεψε το κοινό στη σκιά του Παρθενώνα

Ναταλία Κατσακιώρη
«The Swans» : Η νέα συλλογή του Βασίλη Ζούλια μάγεψε το κοινό στη σκιά του Παρθενώνα

Τα μοντέλα μεταμορφώθηκαν σε «κύκνους» του διεθνούς jet set σε ένα catwalk με φιλανθρωπικό χαρακτήρα.

Κάτω από την επιβλητική σκιά του Παρθενώνα, ενός από τα επτά θαύματα του αρχαίου κόσμου, και καθώς ο ήλιος έδυε στην οδό Διονυσίου Αρεοπαγίτου, ο Βασίλης Ζούλιας επέλεξε ίσως τον πιο όμορφο δρόμο της Αθήνας για την παρουσίαση της νέας του demi couture AW22 collection, με τον τίτλο «Swans».

8374_MARIANA_GOYLANDRI_LEMOY_VASILIS_ZOYLIAS_ALEXIA_VAARDINOGIANI_PERIKLIS_KONDILATOS_2062022.jpg

Όπως προδίδει και το ίδιο το όνομα της συλλογής, τα μοντέλα κλήθηκαν να μεταμορφωθούν σε κύκνους, φορώντας τις νέες δημιουργίες του κορυφαίου Έλληνα σχεδιαστή, αποκλειστικά σε λευκό και μαύρο χρώμα. Στην επίδειξη συμμετείχαν όλες οι αγαπημένες του μούσες όπως η Έσθερ Μαστρογιάννη, η Αναστασία Περάκη και η Ισμήνη Παπαβλασοπούλου. Επίτιμη καλεσμένη ήταν η Αριάνα Ροκφέλερ, η οποία ταξίδεψε στην Ελλάδα, έναν αγαπημένο της προορισμό, αποκλειστικά για την επίδειξη του κυρίου Ζούλια. Δεν έχασε μάλιστα την ευκαιρία να περπατήσει δίπλα του και στο catwalk, φορώντας φυσικά μία από τις δημιουργίες του.

8367_ANASTASIA_PERAKI_ARIANA_ROCKEFELLER_TONIA_FOYSEKI_2062022.jpg

Η όλη έμπνευση της φετινής συλλογής έχει τις αναφορές της στο έργο του κορυφαίου Αμερικανού συγγραφέα Τρούμαν Καπότε και την περιγραφή όλων εκείνων των εκθαμβωτικών κυριών του διεθνούς jet set της δεκαετίας του 1960, τις οποίες γνώρισε και συχνά περιέγραφε ως «Swans», δηλαδή κύκνους. Μετάξι και ποπλίνα, δαντέλα και ταφτάς, είναι μόνο κάποιες από τις πολυτελείς υφές που έντυσαν τη φετινή συλλογή, μαζί με τα γνώριμα fits του κυρίου Ζούλια, που θυμίζουν δημιουργίες haute couture.

Εκτός από τα περίτεχνα διακοσμητικά και κεντήματα, που στόλισαν τα ρούχα της collection, τα κοσμήματα του Περικλή Κονδυλάτου συμπλήρωσαν για άλλη μία φορά ιδανικά το μαγευτικό σύμπαν του Βασίλη Ζούλια. Με έμπνευση από την ελληνική αρχαιότητα και έχοντας ως κύρια συστατικά του το γυαλί και το μέταλλο μας παρουσίασε τα πιο extravagant κοσμήματα της σεζόν.

Η επίδειξη μόδας πραγματοποιήθηκε για τη στήριξη των σκοπών της Επιτροπής Elpida Youth του Σωματείου «ΕΛΠΙΔΑ-Σύλλογος Φίλων Παιδιών με καρκίνο» στο πλαίσιο της Εβδομάδας Μόδας της Αθήνας, Athens Xclusive Designers Week.

Την επίδειξη παρακολούθησαν η Ορσαλία Παρθένη, ο Άγγελος Μπράτης, η Κατερίνα Καινούργιου, η Δωροθέα Μερκούρη, η Κατερίνα Ευαγγελινού, ο Άρης Καβατζίκης και πολλοί άλλοι.

8337_VASILIS_ZOYLIAS_2062022.jpg