Style icons: 10 καλοκαιρινά σύνολα της πριγκίπισσας Diana που έχουν αφήσει εποχή

Ναταλία Κατσακιώρη
Style icons: 10 καλοκαιρινά σύνολα της πριγκίπισσας Diana που έχουν αφήσει εποχή

Photo by Tim Graham Photo Library via Getty Images

Μία γυναίκα με στυλ και χαρακτήρα, που έγινε πρότυπο για την κομψότητα της, και όχι μόνο.

Πολλές φορές μιλάμε για το χαρακτήρα στη μόδα και πως στην ουσία το προσωπικό στυλ διαμορφώνεται κυρίως από την προσωπικότητα κάποιου, που τον κάνει να ξεχωρίζει. Η πριγκίπισσα Diana ήταν η απόλυτη ενσάρκωση αυτού του «κλισέ», όπως λένε πολλοί. Η ίδια και ο τρόπος ζωής της θα είναι πάντα η απάντηση σε όλους αυτούς, αφού από την πρώτη κιόλας στιγμή που ο κόσμος γνώρισε τη νεαρή αρραβωνιαστικιά του Πρίγκιπα Charles, η μαγεία της άρχισε να ακουμπά μικρούς και μεγάλους.

Η φρενίτιδα που ονομάστηκε «Diana, Princess of Wales» είναι ακόμη στο μυαλό των πιο μεγάλων της παρέας, αφού η τότε μελλοντική βασίλισσα της Βρετανίας δεν μπορούσε να περάσει ποτέ απαρατήρητη. Ναι, φυσικά και ήταν μία πανέμορφη γυναίκα, αλλά έφτανε μόνο αυτό για να μείνει το όνομα της στην ιστορία; Η απάντηση είναι φυσικά όχι.

Princess Diana Wearing a Hat

Getty/Ideal Images

Πόσες γυναίκες δεν ακολούθησαν με μανία το στυλ της; Δεν προσπάθησαν να αντιγράψουν το κούρεμα της, τα ρούχα της, τον τρόπο που σταυρώνει τα πόδια της, το στραβό παιχνιδιάρικο χαμόγελο της; Και αυτό δεν ήταν μόνο στυλ, ήταν χαρακτήρας, ποιότητα, γοητεία, μυαλό, μαγεία. Οι φωτογράφοι την ακολουθούσαν σε κάθε της βήμα και κάθε της νέα εμφάνιση γινόταν trend, γιατί «το είχε φορέσει εκείνη».

Αυτό, όμως, που έκανε την Diana μοναδική για την παγκόσμια μόδα δεν ήταν μόνο η μαγνητιστική ομορφιά της, το υπέροχο σώμα της και το ομολογουμένως αψεγάδιαστο γούστο της, αλλά ο νέος αέρας που έφερε στη βασιλική σκηνή και πως ήταν πέρα για πέρα αληθινή. Από τα outfits και τα looks που επέλεγε μπορούσε να διαβάσει κανείς την ίδια, τις σκέψεις της, τη ζωή της. Δεν ήταν εξάλλου καθόλου τυχαία και η απίστευτη μεταμόρφωση της μετά το διαζύγιο της. Τα mini Versace φορέματα της, οι έξωμες τουαλέτες της, τα μεγάλα σκισίματα και τα βαθιά ντεκολτέ, οι στενές γραμμές και τα ουδέτερα χρώματα, μακριά από την pastel παλέτα του παλατιού, τα καλσόν και τα καπελάκια τους, σηματοδότησαν και τη γέννηση μιας νέας γυναίκας.

10 iconic summer looks της «Lady D»: