Το Φεστιβάλ Βενετίας ξεκίνησε και έχουμε τα 4 καλύτερα red carpet looks-Η μόδα στα καλύτερα της

Ναταλία Κατσακιώρη
Το Φεστιβάλ Βενετίας ξεκίνησε και έχουμε τα 4 καλύτερα red carpet looks-Η μόδα στα καλύτερα της

(Photo by Vianney Le Caer/Invision/AP)

Invision

Το Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Βενετίας άνοιξε τις πόρτες του και το κόκινο χαλί αποθέωσε την haute couture.

Το Φεστιβάλ της Βενετίας έκανε πρεμιέρα και επιβεβαίωσε για άλλη μια φορά τον τίτλο του πιο κομψού red carpet. Μόλις δύο μέρες από την έναρξη του και οι εμφανίσεις που είδαμε μέχρι στιγμής έχουν ανεβάσει πολύ ψηλά τον πήχη. Ο ευρωπαϊκός αέρας φαίνεται πως εμπνέει τις μεγαλύτερες stars της μεγάλης οθόνης να δημιουργήσουν εντυπωσιακά, αιθέρια looks, επιλέγοντας σύνολα δια χειρός των μεγαλύτερων οίκων.

Φέτος, η haute couture έχει την τιμητική της με τους οίκους Armani, Schiaparelli, Elie Saab και Valentino να πρωταγωνιστούν για ακόμη μία φορά στο κόκκινο χαλί και τη δεξιοτεχνία των ιστορικών atelier τους να αποθεώνεται. Ίσως να είναι ο ιταλικός αέρας της μοναδικής Βενετίας, ίσως και η ίδια η καλλιτεχνική φύση του φεστιβάλ, που κάνει το red carpet αντίστοιχα εμπνευσμένο, edgy, μοναδικό.

Τα high lights από το κόκκινο χαλί.

Πρώτη μέρα και η Julianne Moore έκανε μία εμφάνιση έκπληξη με outfit του Maison Valentino σε sheer διάθεση. Maxi, αέρινο φόρεμα με ημιδιάφανο μαύρο ύφασμα, ολοκέντητο με πολύχρωμες πούλιες σε σχήμα πυροτεχνήματος και matching, maxi κάπα. Ένα πραγματικό όνειρο με τα συγκλονιστικά πόδια της Julianne Moore, που φέτος είναι και πρόεδρος στην επιτροπή των κριτών, να κλέβουν την παράσταση.

julian-moore-venice-film-festival-(2).jpg
Italy Venice Film Festival 2022 White Noise Red Carpet

(Photo by Joel C Ryan/Invision/AP)

H Greta Ferro σαν γνήσιο αερικό εμφανίστηκε με δημιουργία της Armani Prive από την Fall/Winter couture συλλογή του οίκου πίσω στο 2016, επιβεβαιώνοντας για άλλη μια φορά ότι το vintage hunting είναι η μεγαλύτερη τάση. Βαριά, βελούδινη φούστα με 3D μέση τύπου spectrum και την πιο λεπτή διαφάνεια στο πάνω μέρος.

greta-ferro-venice-film-festival-(1).jpg
greta-ferro-venice-film-festival-(2).jpg

Δεν θα μπορούσαμε να μην μιλήσουμε για το Schiaparelli σύνολο της Cate Blanchett, που είναι και το προσωπικό μου κλασικά αγαπημένο red carpet icon. Μία maxi, βελούδινη καμπάνα, με strapless matching μπούστο, που δέχθηκε ένα μπουκέτο λουλούδια σε λαμπερά χρώματα. Κάτι ανάμεσα σε νεκρή φύση και έναν αληθινό κήπο μπροστά σε ένα από τα πιο εντυπωσιακά πρόσωπα του σινεμά.

Italy Venice Film Festival 2022 Tar Red Carpet

(Photo by Vianney Le Caer/Invision/AP)

Invision
kate-blanchet-venice-film-festival-(5).jpg

Ένα look που αποθέωσε την έννοια της haute couture ήταν αυτό της Teesa Thompson, που εμφανίστηκε με μία κατακόκκινη Elie Saab FW/22 δημιουργία, συνεχίζοντας έτσι τη δυναμική fashion παρουσία της στο φετινό φεστιβάλ. Το mini φόρεμα της τυλίχτηκε με ένα μεγάλο κομμάτι ύφασμα, που αγκάλιασε το κεφάλι της και κατέληξε σε μακριά ασύμμετρη ουρά, δημιουργώντας την ψευδαίσθηση ενός γιγαντιαίου κόκκινου κύματος. Το styling συμπληρώθηκε με κόκκινο καλσόν, κόκκινες pointe γόβες και κόκκινη mini bag σε ένα μοναδικό total color outfit.

tessa-thompon-venice-film-festival-(2).jpg
tessa-thompon-venice-film-festival-(3).jpg