Αθηνά Οικονομάκου: Το αγαπημένο της βραδινό top δεν έχει εποχή

Ναταλία Κατσακιώρη
Αθηνά Οικονομάκου: Το αγαπημένο της βραδινό top δεν έχει εποχή

Τα seasonless κομμάτια είναι πλέον πραγματικότητα. Μήπως ήρθε η στιγμή να τα βάλεις και εσύ στην γκαρνταρόμπα σου;

Season-less, δύο λέξεις που ενώθηκαν σε μία και έγιναν ένας νέος όρος για το χώρο της μόδας. Τα ρούχα χωρίς εποχή είναι ένα κομμάτι της βιομηχανίας, ως συνέπεια της γενικότερης στροφής της στην εξοικονόμιση πόρων και στο πνεύμα του reuse, reduce, recycle. Καλό θα ήταν, λοιπόν, να ξεκινήσεις και εσύ να μπαίνεις στο πνεύμα της βιωσιμότητας, αν δεν έχεις ήδη καταλάβει τις ανάγκες του πλανήτη.

Ακόμη, όμως, και αν είσαι πολύ μακριά από τη νέα αυτή οπτική των πραγμάτων και η λέξη ανακύκλωση ή βιωσιμότητα δεν σου λέει τίποτα, τότε σκέψου το όφελος που θα έχει το προσωπικό σου budget, αν μπορέσεις να έχεις στη ντουλάπα σου κομμάτια που θα μπορείς να φοράς όλο το χρόνο. Η νέα αυτή λογική καλό θα ήταν να γίνει και η δική σου νέα συνήθεια, για το καλό του πλανήτη, αλλά και της τσέπης σου.

Η Αθηνά Οικονομάκου σου δείχνει πως γίνεται, προτείνοντας σου ένα βραδινό top, που μπορεί να φορεθεί όλο το χρόνο, με κάθε στυλ και κάθε bottom, κυριολεκτικά.

Το gold top της Αθηνάς είναι ένα εντυπωσιακό passé par tout.

https://www.instagram.com/p/Cia3I8HN3Gs

Το fishnet είναι ένα ύφασμα, που μπήκε στα μεγαλύτερα trends ήδη από την περασμένη σεζόν και η Αθηνά επέλεξε ένα πολύ ενδιαφέρον top, που αναπαριστά την τάση με έναν ιδιαίτερο τρόπο. Πρόκειται για ένα μεταλλικό, τύπου δίχτυ, με χρυσούς μικρούς κρίκους, σε στυλ crop top και αλυσίδες στο τελείωμα, που αναπαριστούν τα κρόσσια. Η έμπνευση και η αναφορά του συγκεκριμένου top έρχεται ξεκάθαρα από το γνωστό Paco Rabbane style και τα μεταλλικά δίχτυα, που ενσωμάτωσε στα looks του.

https://www.instagram.com/p/CiUjg96DS3d

Γιατί, όμως, αυτό το item μπορεί να φορεθεί όλο το χρόνο; Αρχικά, γιατί δεν έχει κάποιο συγκεκριμένο ύφασμα. Έπειτα, το δικό τα metallics είναι χρώματα που δεν έχουν συγκεκριμένη σεζόν και κάνουν πολύ πιο εύκολη τη δουλειά μας στο styling. Και τρίτον, γιατί ένα τέτοιου τύπου μπλουζάκι φοριέται στην ουσία πάνω από κάτι άλλο: ένα μαγιό ή bra top το καλοκαίρι και ένα κορμάκι ή ακόμη ένα ζιβάγκο το χειμώνα. Το μαύρο και το λευκό είναι τα πρώτα χρώματα που θα βάλεις μέσα από ένα τέτοιο metallic μπλουζάκι. Παρόλα αυτά μη φοβηθείς και το χρώμα, αν θέλεις να κάνεις μία πιο εντυπωσιακή εμφάνιση.