Το Barbiecore ήταν η κυρίαρχη τάση και στις Χρυσές Σφαίρες 2023 με το ροζ να αποθεώνεται

Ναταλία Κατσακιώρη
Το Barbiecore ήταν η κυρίαρχη τάση και στις Χρυσές Σφαίρες 2023 με το ροζ να αποθεώνεται

Ο νικητής στο κόκκινο χαλί των Golden Globes 2023 ήταν ένας, το ροζ. Το αγαπημένο χρώμα του 2022 συνεχίζει την «επέλαση» του.

Η 80η απονομή των Golden Globes 2023 τα είχε όλα. Γέλιο, συγκίνηση, βραβεύσεις, λόγους που μας ενέπνευσαν και ένα κόκκινο χαλί, που μας είχε λείψει. Μετά από έναν ακόμη χρόνο που οι γνωστές πλατφόρμες πήραν φωτιά, ενώ παράλληλα επιστρέψαμε και στην κανονικότητα του σινεμά χωρίς μάσκες και χωρίς φόβο, τα πρώτα μεγάλα βραβεία του 2023 ήταν μια βραδιά κανονική γιορτή. Και το κόκκινο χαλί δεν μας απογοήτευσε.

Η αλήθεια είναι ότι δεν είδαμε τολμηρές εμφανίσεις και extravagant outfits, αν εξαιρέσει κανείς την επιστροφή της Rihanna με το haute couture Schiaparelli gown της που συζητήθηκε, αλλά απολαύσαμε την ομορφιά και την κομψότητα μέσα από μία φυσικότητα και ένα μοναδικό elegance. Ήταν ένα χαλί με all Hollywood glam, από αυτά που μας είχαν λείψει και οι κυρίες της έβδομης τέχνης φαίνεται πως ήταν προετοιμασμένες. Με μια γρήγορη ματιά εύκολα μπορεί να δει κανείς ότι το Barbiecore έφερε την επιρροή του και στις Χρυσές Σφαίρες με όλες τις αποχρώσεις να παρελαύνουν στο red carpet.

1673425668966-369918863-AP23011022634796.jpg

Η Elizabeth Debicki με Dior

Χρυσές Σφαίρες 2023: Οι εμφανίσεις που εντυπωσίασαν απευθείας από το κόκκινο χαλί

Golden Globes και Barbiecore πάνε μαζί. Οι stars είπαν «ναι» στην πιο επίκαιρη τάση.

AP23011061957917.jpg

Ακόμη και ο παρουσιαστής της βραδιάς έκανε μία total pink εμφάνιση.

Αν είδες εχθές την τελετή σε ζωντανή μετάδοση, θα μέτρησε τουλάχιστον τέσσερις total pink εμφανίσεις στο κόκκινο χαλί και άλλες τόσες με μικρές ή και μεγαλύτερες ροζ λεπτομέρειες. Ναι, το Barbiecore αποθεώθηκε και πάλι. Τα έντονα χρώματα ήταν μια τάση που περιμέναμε να δούμε, αλλά η αλήθεια είναι ότι οι fashion experts θεωρούσαν το ροζ ως outsider. Τι μάθαμε, λοιπόν, εχθές; Ότι το Barbiecore δεν είναι άλλο ένα micro trend, που γεννήθηκε μέσα στο 2022, αλλά ότι ήρθε για να μείνει και ο κύκλος του δεν θα ολοκληρωθεί ούτε μέσα στο νέο έτος.

https://www.instagram.com/p/CnQdObkA3rh

Σίγουρα το εξαιρετικό Dior strapless gown της Elizabeth Debicki σε έντονο φούξια ήταν από τα κορυφαία looks της βραδιάς, το ίδιο ισχύει και για το ονειρικό Gucci gown της Julia Garner, η οποία κατάφερε να κερδίσει και την πρώτη της Χρυσή Σφαίρα. Η Margot Robbie επέστρεψε στον οίκο Chanel με μια κλασική, halter neck τουαλέτα με glam λεπτομέρειες, ενώ η Molly Sims έπιασε τον παλμό της βραδιάς με ένα αέρινο, cut out φόρεμα του Tony Ward.

Pinky-pinky everywhere