Eurovision: σε 38 χρόνια 34 ελληνικές συμμετοχές

Eurovision: σε 38 χρόνια 34 ελληνικές συμμετοχές

Μια ανασκόπηση στο ελληνικό στυλ στην σκηνή του ευρωπαϊκού διαγωνισμού μουσικής «Eurovision».

Απόψε θα λάβει χώρα στο εμπορικό κέντρο «River West» ο ελληνικός τελικός της Eurovision για να αποφασιστεί ποιο τραγούδι θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στο φετινό 57ο διαγωνισμό τραγουδιού.

Έχουν περάσει 38 χρόνια από την πρώτη μας συμμετοχή στο διαγωνισμό-θεσμό και από τότε έχουμε 34 εμφανίσεις στο ενεργητικό μας μερικές από τις οποίες έχουν χαραχτεί ανεξίτηλα στη μνήμη μας. Από το ανδρόγυνο look της Τάνιας Τσανακλίδου, μέχρι το uber sexy για την εποχή της Καίτης Γαρμπή με Celia Kritharioti Haute Couture έχουμε ζήσει στιγμές απείρου κάλους.

Ποιος μπορεί να ξεχάσει τη σίγουρα πρωτότυπη εμφάνιση του Μιχάλη Ρακιντζή, την ολόλευκη του Γιώργου Αλκαίου, αλλά και αυτή του Σάκη Ρουβά στην Τουρκία βασισμένη στα χρώματα της ελληνικής σημαίας;

Από την άλλη η Άννα Βίσση επέλεξε grecian chic Jean Paul Gaultier, η Έλενα Παπαρίζου τη μια φόρεσε ολόλευκα και τη δεύτερη χρυσό Roberto Cavalli, ενώ η Μαντώ με πλούσιο μπούστο και δερμάτινα μας άφησε με το στόμα ανοικτό. Μαρινέλλα, Ελπίδα, Sarbel και Καλομοίρα, ο κατάλογος μακρύς και με εμφανίσεις που σηκώνουν πολύ συζήτηση, αρκεί να έχει κανείς πρόσβαση στο οπτικοακουστικό αρχείο της ΕΡΤ.