Iris Apfel: Αγαπάμε τις ενδυματολογικές επιλογές της πιο στυλάτης γιαγιάς στον κόσμο

Iris Apfel: Αγαπάμε τις ενδυματολογικές επιλογές της πιο στυλάτης γιαγιάς στον κόσμο

Ποιος είπε ότι η τρίτη ηλικία ντύνεται βαρετά;

«Νομίζω το να ντύνεσαι υπερβολικά ή απλά πρέπει να είναι μία δημιουργική διαδικασία. Συναρπαστικό και διασκεδαστικό. Για μένα το κλειδί για το προσωπικό στυλ είναι τα αξεσουάρ. Αγαπώ αντικείμενα από άλλους κόσμους, άλλες εποχές συνδυασμένα με το δικό μου τρόπο. Ποτέ επιτηδευμένα για να καταφέρνω, ελπίζω, το chic χωρίς κόπο» λέγει σοφά η 92χρονη Iris Apfel που είναι μία από τις γηραιότερες fashionettes στον κόσμο αυτή τη στιγμή.

Η Αμερικανίδα interior designer σε σύνταξη και αγαπημένο fashion icon όλου του κόσμου της μόδας, με τα τεράστια στρογγυλά γυαλιά της, τα τολμηρά prints και τα εκκεντρικά κοσμήματα της, όχι μόνο έχει αναγάγει το στυλ της σε επιδραστική επιρροή για hipster και aficionado της βιομαχανίας της μόδας, αλλά έχει καταφέρει μουσεία όπως το ΜΕΤ της Νέας Υόρκης να αφιερώνουν ολόκληρες εκθέσεις σε αυτό και μεγάλες εταιρίες όπως η MAC να συνεργάζονται μαζί της για τις δικές της σειρές προϊόντων.

Ευφάναστα κομψό, σικάτα ανατρεπτικό και απολαυστικά υπερβολικό, το στυλ της Iris Apfel είναι δείγμα θέλησης για ζωή και δημιουργία σε κάθε ηλικία και εμπνέει νέους και ηλικιωμένους. Και το μόνο που με στενοχωρεί κάθε που τη βλέπω, είναι η απορία γιατί να μην ντύνονται όλες οι γιαγιάδες του κόσμου όπως η Iris.