Donna Summer: η βασίλισσα της ντίσκο

Donna Summer: η βασίλισσα της ντίσκο

Το στυλ της γυναίκας που ταυτίστηκε με τη ντίσκο.

«Ο θεός τα έφτιαξε όλα και ύστερα δημιούργησε τη disco μουσική για να γεννηθώ εγώ και να πετύχω όλα αυτά», είχε δηλώσει κάποτε η Donna Summer και ίσως να μην είχε και πολύ άδικο.

Η LaDonna Andre Gaines γεννήθηκε την παραμονή της Πρωτοχρονιάς του 1948, σε μία πολυφυλετική ρατσιστική γειτονιά της Boστώνης. Όντας το έβδομο παιδί σε μία χριστιανική οικογένεια, τα χρόνια της νιότης της μικρούλας LaDonna συμπεριελάμβαναν εκκλησιαστικές χορωδίες και πολύ τραγούδι.

Όταν κάποια στιγμή η ίδια είχε ένα όραμα όπου κατάλαβε πως ο Θεός της μίλησε και της είπε να χρησιμοποιήσει τη φωνή της για καλό σκοπό και θα πάει μπροστά. Κάπως έτσι, η LaDonna Andre Gaines γίνεται απλώς Donna και η καριέρα της στη μουσική ξεκινά με το μιούζικαλ «Hair», πριν στραφεί συναντήσει τον παραγωγό Giorgio Moroder και στραφεί στη disco μουσική. Ακολουθούν τα τραγούδια "Love to Love You Baby", "I Feel Love" και "Hot Stuff" που έγιναν επιτυχίες και διαχρονικά κομμάτια της disco μουσικής που δε σταματήσαμε ποτέ να χορεύουμε.

H μελαχρινή κυρία που έκανε τη μία επιτυχία μετά την άλλη σημάδεψε μία ολόκληρη εποχή με το ιδιαίτερο στυλ της και έδωσε άλλο νόημα στη σκηνική παρουσία των καλλιτεχνών. Παγιέτες, φτερά, αμπίρ φορέματα και μανίκια νυχτερίδας, συνέθεταν μία γκαρνταρόμπα που συμπλήρωναν οι χρωματιστές σκιές, το μαύρο eyeliner και οι μαύρες γυαλιστερές της μπούκλες.

«Είμαι μία καθημερινή γυναίκα που κατάφερε να κάνει εξωπραγματικά πράγματα», συνήθιζε να λέει η βασίλισσα της disco και εμείς θα τη θυμόμαστε κάπως έτσι ενώ θα χορεύουμε ρυθμικά ένα από τα αμέτρητα τραγούδια της!