Ρίκα Διαλυνά: μία ζωή σαν παραμύθι

Ρίκα Διαλυνά: μία ζωή σαν παραμύθι

Το κορίτσι που κατέκτησε το Hollywood.

Η Ρίκα Διαλυνά, υπήρξε μία από τις ωραιότερες γυναίκες του ελληνικού κινηματογράφου. Η εληνική απάντηση στη δικατορία της Σοφία Λόρεν και της Τζίνα Λολομπρίτζιτα της γειτονικής Ιταλίας, είχε κρητικό τσαγανό, έντονο σεξαπίλ και πολύ ταλέντο. Το κορίτσι από την Κρήτη τελειώνοντας το γυμνάσιο κατέβηκε στην Αθήνα για να περάσει στη σχολή Καλών Τεχνών και να συνεχίσει τις σπουδές της. Ο μύθος λέει πως αξιώθηκε να παρακολουθήσει μαθήματα ζωγραφικής με δάσκαλό της το μεγάλο ζωγράφο Πάμπλο Πικάσο ενώ συγχρόνως γράφτηκε και στη δραματική σχολή του Εθνικού Θεάτρου. Το 1954 λαμβάνει μέρος στα καλλιστεία της εποχής και εκλέγεται Σταρ Ελλάς, ενώ στη συνέχεια μας εκπροσωπεί στο διαγωνισμό της Μις Υφήλιος όπου κερδίζει την πέμπτη θέση. Οι σπουδές της συνεχίζονται στο New York University, ενώ κάνει και ιδιωτικά μαθήματα υποκριτικής από την Judith Elliot. Το Hοllywood δε θα αργήσει να την ανακαλύψει κι έτσι λαμβάνει μέρος στο σίριαλ «Pat Patrol» με τον Christopher George, ενώ σειρά έχει η Ιταλία και η Γερμανία.

Επιστρέφοντας στην Ελλάδα για να συμμετάσχει στην ταινία «Summer lovers» με την Ντάριλ Χάνα και στην ταινία «Οι Θεοί του Ολύμπου» με τον Ολιβερ Ριντ, γίνεται περιζήτητη από τους Έλληνες παραγωγούς και αρχίζει τα γυρίσματα μιας σειράς ταινιών που θα την κάνουν πρωταγωνίστρια και στην πατρίδα της πλάι στους μεγάλους ηθοποιούς Κ. Βουτσά, Μ. Φωτόπουλο, Κωνσταντάρα και άλλους.

Οι φωτογραφίες της έχουν γεμίσει για δεκαετίες τις εφημερίδες και τα περιοδικά σε όλο τον κόσμο. Η ζωή της μοιάζει με παραμύθι που θα ήθελε να ζήσει κάθε κορίτσι της γενιάς της.Λάμψη, show biz, φώτα, καλλιστεία, Ελληνικός κινηματογράφος, Hollywood. H εκρηκτική ομορφιά και το μεσογειακό ταμπεραμέντο συνδυάζονται με ένα μοναδικό στυλ που θα την κάνει να ξεχωρίσει. Επώνυμες δημιουργίες, σούπερ μίνι φορέματα, παντελόνια καμπάνες, μαντήλια στο κεφάλι, πουκαμίσες με μεγάλα ντεκολτέ, αρχαιοελληνικά σανδάλια και τεράστιοι κοθόρνοι, φανερώνουν τις 70ς επιρροές της κάνοντάς τη hippy chic σύμβολο της εποχής. Η Ρίκα Διαλυνά δε διστάζει να φανερώσει την έντονη θηλυκή της υπόσταση και να φωτογραφηθεί προκλητικά, να φορέσει τα πιο καυτά σορτσάκια και τα πιο αποκαλυπτικά μαγιώ, καθώς το σμιλεμένο της κορμί επιτρέπει να βαδίσει σε δύσβατα στυλιστικά μονοπάτια.

Αφού κατάφερε να γοητεύσει ακόμα και τον γόη του Hollywood Μάρλον Μπράντο, τότε υποκλινόμαστε κι εμείς με τη σειρά μας στην κρητικοπούλα που κατάφερε να μαγέψει τον κόσμο με το ταλέντο και την ομορφιά της.