Μαλβίνα Κάραλη: ασυμβίβαστη από ιδεολογία

Μαλβίνα Κάραλη: ασυμβίβαστη από ιδεολογία

Το στυλ μιας γυναίκας που έζησε όπως ακριβώς ήθελε εκείνη.

Η Μαλβίνα Κάραλη δεν ήταν ένα κορίτσι σαν όλα τα άλλα . Γνήσιο τέκνο του Πειραιά απ΄ όπου και κληρονόμησε τη μπέσα και τη γνήσια μαγκιά της, η Μαρία- Ελένη Σακκά όπως ήταν το πραγματικό της όνομα αποφοίτησε από το Αρσάκειο και σπούδασε κυβερνητική στο Παρίσι, αποκτώντας προφορά γαλλίδας και κοφτερό πνεύμα που δεν έμεινε για πολύ απαρατήρητο.

Συγγραφέας, δημοσιογράφος, παρουσιάστρια, σεναριογράφος, εργάστηκε για χρόνια στην Απογευματινή, την Ελευθεροτυπία, τη Γυναίκα και άλλα έντυπα της εποχής. Εντυπωσιακή ξανθιά με γαλάζια μάτια, απαρνήθηκε το ρόλο της Barbie που κάθε κοριτσάκι θα ονειρευόταν, έκοψε τα μαλλιά της a la garcon και τα έβαψε κυριολεκτικά «μαύρα». Όσο αυξανόταν η απήχησή της στο κοινό που παρακολουθούσε σαν τρελό το Mea Culpa, Malvina Live, Malvina Rixten, τόσο πιο πολύ αφήνει το ντύσιμό της και δίνει έμφαση στα ethnic στοιχεία. Φαρδιά μαύρα καφτάνια, μεταλλικά βραχιόλια, ημιπολύτιμες πέτρες πάνω σε ασημένια βαριά κοσμήματα και το γελαστό κορίτσι έχει μετατραπεί στο επόμενο fashion icon.

Ο επιθεωρησιακός χαρακτήρας των εκπομπών της θα λατρευτεί από τον κόσμο που θα την αποθεώσει κάνοντας τα νούμερα να ανεβαίνουν και σα χρυσό αουτσάιντερ να τη διεκδικούν πολλοί και να την έχουν λίγοι. Η Μαλβίνα τιμήθηκε με 2 κρατικά βραβεία για τις ταινίες της, έγραψε για μαγειρική, για ποίηση και μυθιστορήματα, ενώ δε δίστασε να μοιραστεί με το κοινό ακόμα και το βίο και την πολιτεία της αγαπημένης φίλης της, Αλίκη Βουγιουκλάκη.

Μπορεί να μην είναι πια κοντά μας, αλλά τη θυμόμαστε πάντα να μας αφηγείται στα «μαλβινέζικα» καθημερινές ιστορίες τρέλας και παράνοιας βγαλμένες από τη ζωή!