Η συλλογή «Idem» της Park House έχει τις πιο chic τσάντες του φετινού χειμώνα

Η συλλογή «Idem» της Park House έχει τις πιο chic τσάντες του φετινού χειμώνα

Το λιτό στυλ τους και η minimal αισθητική τους θα σε κάνουν να τις λατρέψεις

Οι εμπνεύστριες και ιδιοκτήτριες του brand, Φαίδρα Κατσάμπα και Γιασεμή Πέρου, είχαν πάντα ιδιαίτερη σχέση με τη μόδα και το στυλ. Η βασική επιθυμία τους πριν τη δημιουργία της Park House ήταν να φτιάξουν τις τσάντες που οι ίδιες θα ήθελαν να κρατάνε. Έχοντας “γερές βάσεις” (η Φαίδρα είναι ενδυματολόγος και η Γιασεμή αρχιτέκτονας) ένωσαν τις δυνάμεις τους προκειμένου να δημιουργούν στην Ελλάδα, τσάντες από καλό Ιταλικό δέρμα, τσάντες με στυλ και έξυπνο σχεδιασμό, τσάντες που χρειάζεται κάθε γυναίκα.

Έτσι, η νέα τους συλλογή FW 15/16 της Park House πήρε το όνομα της από την λατινική λέξη “Idem”(μτφ. αυτό που είναι για όλους) γιατί το basic ύφος, οι απλές γραμμές και οι αρχετυπικές φόρμες της (ορθογώνιο, κύκλος, τετράγωνο) είναι διαχρονικά στοιχεία που ταιριάζουν σε κάθε προσωπικότητα και προσαρμόζονται σε όλα τα στυλ. Κάθε σχέδιο εκφράζει μια διαφορετική πτυχή της γυναίκας και αντίστοιχα, κάθε γυναίκα μπορεί να βρει τον εαυτό της σε κάποιο από τα σχέδια.

BAG ea502

Το γκρι και το μαύρο, επικρατούν στη συλλογή, παραπέμποντας στις αποχρώσεις της πιο γοητευτικής, ρομαντικής και ονειροπόλας εποχής του χρόνου: το χειμώνα. Η industrial, αυστηρή αίσθηση που προκύπτει από τις πιο "ψυχρές" αποχρώσεις, εξισορροπείται από τις κομψές λεπτομέρειες με κρόσσια σε ζωηρές αποχρώσεις - στοιχεία μποέμ αισθητικής με έθνικ ύφος. Το μαύρο δένει με το μπλε ελεκτρίκ, ενώ το γκρι συνδυάζεται με το λαδί και το έντονο μωβ. Όσο για την αγαπημένη απόχρωση taupe, παντρεύεται με το μπλε ή το μαύρο για να δώσει το πιο διαχρονικό και classy αποτέλεσμα.

13 2cba5
16 338a2

Η Φαίδρα Κατσάμπα αναφέρει σχετικά: “Τα χρώματα της συλλογής Idem μου θυμίζουν το Μιλάνο… Είναι industrial, urban, έχουν στυλ και εκπλήξεις. Το σκοτάδι συναντά το φως και το αντίστροφο. Όπως ακριβώς συμβαίνει με τη διάθεση μας. Οι αντιθέσεις αυτής της συλλογής μοιάζουν με τις αντιθέσεις που συναντάμε στη ζωή”.


Τα γεωμετρικά σχήματα προσδίδουν κύρος και minimal κομψότητα, ενώ τα καμπυλόγραμμα σχέδια της συλλογής προσφέρουν μια πιο θηλυκή εκδοχή.
“H βασική αρχή του μοντερνισμού στην αρχιτεκτονική και το βιομηχανικό σχέδιο εμπερικλείεται στη φράση ‘’Form follows function’’. Αυτή ακριβώς είναι και η αρχή που ολοκληρώνει τα σχέδια της Park House”, λέει σχολιάζοντας τη συλλογή Idem, η Γιασεμή Πέρου.

Δες περισσότερες φωτογραφίες στην παραπάνω gallery & για περισσότερες πληροφορίες επισκέψου τη σελίδα του Park House στο Facebook, εδώ.