Ιταλική φινέτσα: Η νέα eyewear συλλογή Dolce & Gabbana βάζει χρώμα στη ζωή μας

Ιταλική φινέτσα: Η νέα eyewear συλλογή Dolce & Gabbana βάζει χρώμα στη ζωή μας

Οι Dolce & Gabbana αφηγούνται ιστορίες με τις περιπέτειες των ιπποτών του μεσαίωνα.

Τα σχέδια του θέματος της συλλογής έχουν τις ρίζες τους στις αρχαίες παραδόσεις της Σικελίας, του νησιού που βρίσκεται βαθιά χαραγμένο στη ψυχή των Domenico Dolce και Stefano Gabbana και το οποίο αποτελεί πηγή της αστείρευτης έμπνευσή τους.

Το παραδοσιακό κουκλοθέατρο και το θέατρο μαριονέτας στα οποία πρωταγωνιστούν οι μεσαιωνικοί ιππότες και οι κυρίες των τιμών, η μικρή ξύλινη, ζωγραφισμένη άμαξα (Carretto) και ο σικελικός τροχός είναι όλα στοιχεία της αισθητικής των Dolce & Gabbana. Οι Dolce & Gabbana αποτίουν φόρο τιμής στη σικελική άμαξα με την ιδιαίτερη συλλογή γυαλιών ηλίου, Sicilian Carretto.




Αυτά τα μονόχρωμα γυαλιά ηλίου από acetate διατηρούν το εμβληματικό ξύλινο σχέδιο για τους βραχίονες: Οι ανάγλυφες διακοσμήσεις ζωγραφίζονται πάνω σε λευκό και μπλε ριγέ μοτίβο. Το πλαίσιο της πρόσοψης διατίθεται σε τέσσερις χρωματικές παραλλαγές με ντεγκραντέ φακούς: acetate σε μαύρο με γκρι φακούς, μπλε με ασορτί φακούς, λευκό με φακούς στο χρώμα του κονιάκ και πορτοκαλί οπαλίνα με γκρι φακούς. (μοντέλο: DG 4278)

ef259668 db2b 4f91 a899 f8b5bf6c2d47 83714


Τα χρώματα του Carretto αποτελούν το διακριτικό χαρακτηριστικό αυτών των γυαλιών ηλίου από μέταλλο και acetate, τα οποία ανατρέχουν στη δεκαετία του 50 για να εμπνευστούν από το σχήμα cat eye. Διατίθενται σε πέντε συνδυασμούς: εξωτερικό πλαίσιο εξ ολοκλήρου διακοσμημένο με σχέδιο Carretto, μαύρο εσωτερικό και μπλε φακούς ντεγκραντέ, μαύρο με σχέδιο στο εσωτερικό και γκρι φιμέ φακούς, κόκκινο με σχέδιο στο εσωτερικό και καφέ φακούς ντεγκραντέ, κίτρινο με σχέδιο στο εσωτερικό και ασορτί φακούς, havana με σχέδιο στο εσωτερικό και καφέ φακούς ντεγκραντέ. (μοντέλο: DG 4277)

361bd40d 1427 4e45 8d98 2b10bc08eb8e fd421






Τα γυαλιά οράσεως της συλλογής Sicilian Carretto συνδυάζουν μέταλλο με acetate. Τα γεμάτα ζωντάνια σχέδια διατίθενται σε τέσσερις διαφορετικές εκδόσεις που «παίζουν» με τη χρωματική αντίθεση μεταξύ του εξωτερικού και του εσωτερικού πλαισίου: μαύρο, κόκκινο και havana με διακοσμήσεις στο εσωτερικό πλαίσιο, ή εξωτερική διακόσμηση με μπλε εσωτερικό.

bc75b22e f4d3 441d b47d b192f95ab5d4 5b374