H νέα συλλογή G-Star RΑW μας θυμίζει πόσο σημαντικό είναι να σεβόμαστε τη θάλασσα

H νέα συλλογή G-Star RΑW μας θυμίζει πόσο σημαντικό είναι να σεβόμαστε τη θάλασσα

Και έχει τα πιο cool κομμάτια που θα φορέσεις φέτος

Η G-Star RAW, το πρώτο παγκόσμιο denim brand που χρησιμοποίησε ανακυκλωμένα πλαστικά για την κατασκευή ρούχων, στο πλαίσιο της συνεργασίας του με την Bionic Yarn, έχει καταφέρει να μετατρέψει συνολικά πάνω από 2 εκατομμύρια πλαστικές συσκευασίες μίας χρήσεως που έχουν συλλεχθεί από τα παράλια των ωκεανών, σε ρούχα RAW for the Oceans.


Με αυτή τη συνεργασία, η G-Star αποδεικνύει περίτρανα τη δέσμευσή της για βιωσιμότητα, ως απαραίτητη προϋπόθεση της επιχειρηματικής της δραστηριότητας. Αξίζει να σημειωθεί ότι το 20% όλων των ενδυμάτων που παράγει σήμερα περιέχει υλικά φιλικά προς το περιβάλλον. Το ποσοστό αυτό αντιστοιχεί στο ένα πέμπτο της συνολικής της παραγωγής παγκοσμίως.

bfe7b3df 19cc 4446 9465 dfe50a63078c 68557

“Η RAW for the Oceans αποτελεί ένα σκοπό που μετουσιώθηκε σε σειρά ρούχων” εξηγεί ο Pharrell Williams, ο συν-σχεδιαστής της συλλογής, Καλλιτεχνικός Διευθυντής της Bionic Yarn και τώρα πια συν-ιδιοκτήτης της G-Star RAW.

D01503 7768 001 D 1b14b
71f5b1f0 5271 4bc8 bb00 7bdf2ec4781c a1428

Κάτι περισσότερο από μια απλή συλλογή, το RAW for the Oceans αποτελεί ένα μανιφέστο για την ευαισθητοποίηση του κοινού απέναντι στο σοβαρό πρόβλημα ρύπανσης των πλαστικών, που επηρεάζει τους παγκόσμιους ωκεανούς σήμερα.

Για τη σεζόν Άνοιξη/Καλοκαίρι 2016, το σλόγκαν της συλλογής «WTF are you doing to my oceans?» αποτελεί μία άμεση πρόκληση προς τον καταναλωτή. Χρησιμοποιώντας τη νέα συλλογή ρούχων ως δίαυλο επικοινωνίας, ο τρόπος αυτός θυμίζει προπαγάνδα του δρόμου με μηνύματα γραμμένα στους τοίχους της πόλης.

Το ερώτημα-σλόγκαν αποτυπώνεται σε μια σειρά από unisex t-shirts, φούτερ και τζιν. Must-haves της σεζόν αποτελούν τα κιμονό μήκους ¾, εμπνευσμένα από Ιαπωνικές στολές εργασίας. Φέτος, για τον εορτασμό των 20 χρόνων του εμβληματικού 3D denim της G-Star Elwood, o Pharrell σχεδίασε μία limited edition έκδοση τουElwood 5620 από οικολογικά νήματα Bionic Yarn.