Γυμναστική και αθλητισμός: Η Cyber Monday σε κάνει ακόμα πιο fit!

Γυμναστική και αθλητισμός: Η Cyber Monday σε κάνει ακόμα πιο fit!

Η άθληση οφείλει να αποτελεί βασικό στοιχείο της ζωής σου και αν κάτι τέτοιο δε συμβαίνει, το φετινό Cyber Monday του Public μπορεί να αποτελέσει μια πρώτης τάξεως αφορμή!

Κάνε την αλλαγή που τόσα χρόνια σκεφτόσουν και ποτέ δεν είχες τολμήσει, ξεκινώντας τη γυμναστική: σιγά-σιγά και χωρίς υπερβολές, θα δεις το σώμα σου να ανταποκρίνεται, τη φυσική σου κατάσταση να βελτιώνεται και τη ζωή σου να αλλάζει!

Πρώτα απ’ όλα όμως, οφείλεις να εξοπλιστείς κατάλληλα, αφ’ ενός για να βοηθήσεις το σώμα σου και αφ’ ετέρου για να αποφύγεις τυχόν τραυματισμούς. Ποιες είναι οι κατηγορίες που θα πρέπει να εστιάσεις όμως;

Αθλητικά ρούχα

Ξεκινάμε από τα βασικά: είδη αθλητικής ένδυσης! Βρες μια άνετη φόρμα που να σε καλύπτει στο μήκος και να είναι άνετη, επιτρέποντας στα πόδια σου να κινηθούν χωρίς αντίσταση. Πλαισίωσέ τη με ένα t-shirt –ιδανικά βαμβακερό- και ένα φούτερ, ιδίως αν σκέφτεσαι να αθληθείς σε εξωτερικό χώρο. Για τις γυναίκες το αθλητικό σουτιέν είναι must. Μην αμελήσεις τις κάλτσες, έτσι ώστε το πόδι να παραμένει σταθερό μέσα στο παπούτσι δίχως να επηρεάζεται από τον ιδρώτα. Έχε φυσικά στον νου σου πως θα χρειαστείς περισσότερα από ένα σετ από τα παραπάνω, προκειμένου να μπορείς να εναλλάσσεσαι κάθε μέρα ώστε να διατηρείς την υγιεινή του σώματός σου σε όσο το δυνατόν υψηλότερα επίπεδα.

shoe

Αθλητικά παπούτσια

Τα παπούτσια που θα επιλέξεις εξαρτώνται από το είδος της γυμναστικής που σκοπεύεις να κάνεις. Αν πρόκειται να εστιάσεις στο τρέξιμο, τότε προτίμησε running ζευγάρι, σε διαφορετική περίπτωση ένα απλό αθλητικό (fitness). Τα παπούτσια ποδοσφαίρου διαθέτουν σχάρα ή τάπες στη βάση τους ενώ αυτά για μπάσκετ ειδική σόλα για καλύτερο πάτημα και προαιρετική επένδυση στους αστραγάλους. Μολονότι η εμφάνιση παίζει τον ρόλο της, το βασικό είναι να σε βολεύουν και να είναι όσο άνετα χρειάζεται, προσφέροντας την απαραίτητη στήριξη στο πόδι ενώ παράλληλα του επιτρέπουν να αναπνέει. Υπολόγισε ότι ενδεχομένως να χρειάζεσαι μισό ή και ένα νούμερο μεγαλύτερα αθλητικά παπούτσια απ’ ότι συνήθως.

run

Όργανα γυμναστικής

Έχοντας φροντίσει τον εξοπλισμό σου, ήρθε η ώρα να… παίξεις ακόμα πιο σοβαρά, επενδύοντας και σε κάποιο όργανο –διότι αν περιμένεις να πας στο γυμναστήριο, το πιθανότερο είναι να μείνεις με την όρεξη! Ο διάδρομος γυμναστικής και το ποδήλατο είναι οι ασφαλέστερες επιλογές για άνετη, καθημερινή χρήση. Αν θες να αρχίσεις τα βάρη τότε θα πρέπει να εξετάσεις την αγορά ενός πάγκου ενώ αν διαθέτεις τον απαραίτητο χώρο, ένα πολυόργανο είναι ακόμα καλύτερη πρόταση. Ένα μηχάνημα κωπηλατικής ή ελλειπτικό θα σου προσφέρει τη δικιά του, ξεχωριστή εμπειρία ενώ, τέλος, τα steppers είναι “must” για την αεροβική.

Το Black Friday και το Cyber Monday είναι εδώ με δεκάδες προσφορές για να επιλέξεις εκείνες που καλύπτουν τα «θέλω» σου με τον καλύτερο τρόπο. Εκμεταλλεύσου την ευκαιρία και άλλαξε τον τρόπο ζωής σου μια για πάντα! Δες εδώ κι άλλες προσφορές.