Kate Moss: 20 χρόνια μετά

Kate Moss: 20 χρόνια μετά

Μετά από είκοσι χρόνια πολλής δουλειάς, αλλά και πολλών καταχρήσεων και σκανδάλων η Kate Moss μπορεί να μην έχει καμία σχέση πια με την καλλονή που το 1991 έκανε τα πρώτα της βήματα στη μόδα, αλλά παραμένει στη λίστα με τα πιο επιτυχημένα top models.

Όταν στις αρχές της δεκαετίας του '90 η Kate Moss φωτογραφήθηκε για πρώτη φορά, κανείς δεν περίμενε αυτήν την γιγαντιαία καριέρα. Όπως επίσης τώρα είκοσι χρόνια μετά, βλέποντας τις τελευταίες φωτογραφίες της, κανείς δεν αναγνωρίζει το φρέσκο κορίτσι με το αψεγάδιαστο δέρμα και τα λαμπερά μαλλιά. Το μόνο που έχει διατηρήσει η Kate σχεδόν απαράλλακτο είναι το αδύνατο σώμα της που την καθιέρωσε στα 90s, αλλά, δυστυχώς, με λίγο παραπάνω κυτταρίτιδα.

Η Kate, λοιπόν, που στις 2 Ιουλίου θα ντυθεί νυφούλα είναι η απόδειξη πως η κατάχρηση αλκοόλ, τα ναρκωτικά, το κάπνισμα, τα ξενύχτια και η έκθεση στον ήλιο κάνουν κακό στο δέρμα. Αλλιώς δεν εξηγείται πως στα τριάντα επτά της χρόνια είναι εμφανώς γερασμένη. Η ίδια προσπαθεί με πολλές στρώσεις μακιγιάζ να το καλύψει στις δημόσιες εμφανίσεις της, ενώ στις φωτογραφίσεις το Photoshop κάνει σίγουρα καλή δουλεία (φέτος πρωταγωνιστεί και στην καμπάνια καλλυντικών του οίκου Dior). Όμως ο φακός των παπαράτσι είναι αμείλικτος.

Βέβαια, αν η εξωτερική της εμφάνιση θα επηρεάσει τις μελλοντικές επαγγελματικές της δραστηριότητες είναι άγνωστο, καθώς η Kate είναι από τα πρόσωπα που έχουν περάσει από «φωτιά και σίδερο» -θυμηθείτε την περίοδο στα τέλη των nineties που μπαινόβγαινε στα κέντρα αποτοξίνωσης-, αλλά κατάφερε να ανακάμψει και μάλιστα να ξανακατακτήσει την κορυφή.