MET Gala και Κορονοϊός: Πώς η πανδημία επηρέασε τη διοργάνωση

MET Gala και Κορονοϊός: Πώς η πανδημία επηρέασε τη διοργάνωση

To Μητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης της Νέας Υόρκης έκανε μία σημαντική ανακοίνωση.

Το Μητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης της Νέας Υόρκης, γνωστό και ως MET, προέβη χθες το βράδυ σε μία απλή, λιτή και άκρως αναμενόμενη ανακοίνωση αν λάβει κανείς υπόψη του την παγκόσμια υγειονομική κρίση και την πανδημία του COVID-19 που μαστίζει τον πλανήτη: το MET Gala 2020 που επρόκειτο να πραγματοποιηθεί στις 4 Μαΐου στους χώρους του Μουσείου, αναβάλλεται επ 'αόριστον.

Η «μεγαλύτερη νύχτα της μόδας» θα είxε φέτος της ως θέμα τον χρόνο, ή για να είμαστε πιο ακριβείς, τη διάρκεια και την εξέλιξη της μόδας μέσα σε αυτόν, από το 1870 έως και σήμερα. Ο τίτλος του θα ήταν «About Time: Fashion and Duration» και θα γυριζόταν ντοκιμαντέρ με βάση τόσο την αντίστοιχη έκθεση ρούχων που πραγματοποιείται στο MET όσο και με αυτή καθαυτή τη διοργάνωση της «πρώτης Δευτέρας του Μαΐου».

Το MET έκλεισε την περασμένη Πέμπτη για προληπτικούς λόγους, και θα παραμείνει κλειστό μέχρι 4 Απριλίου, μετά από δύο υπαλλήλους του που παρουσίασαν συμπτώματα του ιού. Το Σαββατοκύριακο όμως, το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων της Νέας Υόρκης εξέδωσε ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία απαγορεύονται οι συγκεντρώσεις σε δημόσιου χώρους άνω των 50 ατόμων για τις επόμενες οκτώ εβδομάδες. Με βάση, λοιπόν, τα νέα δεδομένα και με πρωταρχικό στόχο την προσπάθεια της μη εξάπλωσης του ιου σε ακόμα μεγαλύτερη κλίμακα, το Μητροπολιτικό Μουσείο αποφάσισε και έκανε γνωστό μέσω εκπροσώπου του, ότι «όλα τα εκπαιδευτικά προγράμματα, οι εκθέσεις και τα events μέχρι τις 15 Μαΐου θα ακυρωθούν ή θα αναβληθούν», συμπεριλαμβανομένου και του MET Gala που μέχρι στιγμής «μεταφέρεται» σε νέα ημερομηνία… stay tuned!
Δες επίσης: Online shopping και καραντίνα: 8 sites για να κάνεις με ασφάλεια τα ψώνια σου

AP 19127029442520