Ακυρώνεται το Cruise Show της Chanel

Μαρία Ροδίτη
Ακυρώνεται το Cruise Show της Chanel

Το εμβληματικό Fashion House σκέφτεται εναλλακτικούς τρόπους παρουσίασης της συλλογής σε μεταγενέστερο χρόνο.

Με τον Κορονοϊό να αποτελεί την αόρατη απειλή στις ζωές όλων των ανθρώπων, οι ανακατατάξεις στο χώρο της μόδας έπονται η μία της άλλης. Όπως ήταν, λοιπόν, αναμενόμενο ο Οίκος Μόδας Chanel ανακοίνωσε ότι ακυρώνεται το Cruise Show που είχε προγραμματιστεί για τις 7 Μαΐου 2020 στο Κάπρι της Ιταλίας.

Δεδομένου ότι τόσο η Ιταλία όσο και η Γαλλία βιώνει δύσκολες στιγμές λόγω του Covid-19 ιού, αυτή ήταν η πιο σωστή απόφαση που μπορούσε να παρθεί από τον διάσημο Οίκο Μόδας.

«Πρωταρχικό μέλημά μας είναι η υγεία και η ευημερία των ομάδων και των επισκεπτών μας. Η Chanel εξετάζει εναλλακτικούς τρόπους παρουσίασης της συλλογής της στο Κάπρι σε μεταγενέστερη ημερομηνία και σε διαφορετική μορφή», δήλωσε χαρακτηριστικά ο εμβληματικός Οίκος. «Η Chanel παρακολουθεί στενά την εξέλιξη της πανδημίας του Covid-19 ιού, προκειμένου να διασφαλίσει την προστασία όλων των ομάδων της καθώς και των συνεργατών και των πελατών της σε όλο τον κόσμο και έχει θέσει σε εφαρμογή όλα τα απαραίτητα προληπτικά μέτρα, σύμφωνα με τις συστάσεις τοπικών και παγκόσμιων υγειονομικών αρχών. Αυτή η κατάσταση, η οποία εξελίσσεται ταχύτατα, απαιτεί μια ακριβή προσέγγιση, που λαμβάνει υπόψη τους τοπικούς κανονισμούς και η Chanel δεσμεύεται πλήρως να προστατεύσει κάθε εργαζόμενο και συνεργάτη σε οποιοδήποτε σημείο του κόσμου δραστηριοποιείται η εταιρεία», πρόσθεσε ο Οίκος Chanel.

CHANEL 2

Εκτός, όμως, από το Cruise Show 2020/21 στο Κάπρι, η Chanel δε θα πραγματοποιήσει το show Métiers d’art, το οποίο θα παρουσιαζόταν σε πελάτες και εκδότες στις 4 Ιουνίου 2020 στο Λονδίνο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το luxury brand Chanel δεν είναι το μοναδικό που έχει ακυρώσει τις επιδείξεις μόδας για τους επόμενους δύο μήνες. Οι Οίκοι Gucci, Max Mara, Versace, Giorgio Armani, Prada, Hermès, Burberry, Ralph Lauren και Christian Dior έχουν προχωρήσει σε ακύρωση των fashion shows λόγω Κορονοϊού.

Διάβασε ακόμα: Κορονοϊός: Νέες δωρεές από Prada, Sergio Rossi, Santoni και Coccinelle