Μπορείς τώρα να επισκεφθείς το Fondazione Prada… μένοντας στο σπίτι

Μαρία Ροδίτη
Μπορείς τώρα να επισκεφθείς το Fondazione Prada… μένοντας στο σπίτι

Το ιταλικό ινστιτούτο ανοίγει τις εικονικές πόρτες του στο κοινό.

Το Fondazione Prada, το οποίο βρίσκεται στο Μιλάνο, ιδρύθηκε το 1993 από την οικογένεια Prada, είναι αφιερωμένο στη σύγχρονη τέχνη και τον πολιτισμό και προβάλλει την αρχιτεκτονική, τον κινηματογράφο, τη φιλοσοφία και πολλά άλλα. Επιπλέον, φιλοξενεί κάθε σεζόν τις ανδρικές και γυναικείες επιδείξεις του Οίκου Μόδας, ενώ έχει φιλοξενήσει και δουλειές των Steve McQueen, Louise Bourgeois και John Baldessari.

Στις αρχές Μαρτίου είχε ανακοινωθεί ότι θα κλείσει τις φυσικές του πόρτες λόγω Κορονοϊού, ωστόσο τώρα το ίδρυμα αποκάλυψε ότι θα καλωσορίσει τους επισκέπτες του ψηφιακά. Με τις τρεις κύριες εκθέσεις του να αναβάλλονται μέχρι νεωτέρας, οι επισκέπτες του κυβερνοχώρου θα μπορούν να συμμετάσχουν στα shows online μέσω μιας «εικονικής εμπειρίας μάθησης και γνώσης».

«Με σκοπό να μετατρέψουμε μια περίοδο κρίσης σε ευκαιρία μελέτης και ανάλυσης, πειραματιζόμαστε με νέους τρόπους λειτουργίας και επικοινωνίας», δηλώνει το Fondazione Prada. «Χωρίς φυσικό κοινό, είναι απαραίτητο να δημιουργήσουμε νέες ‘’γλώσσες’’, ώστε να μην παραμείνουμε σιωπηλοί».

https://www.instagram.com/p/B9crXAunXD8/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Με την ελπίδα της πρόκλησης και του επαναπροσδιορισμού των συμβατικών τρόπων προσέγγισης του πολιτισμού, το Ίδρυμα θα μετατρέψει το website του και τα κανάλια των social media σε ένα «εργαστήριο ιδεών». Μαζί με νέες συνεντεύξεις, βίντεο και εικόνες που διατίθενται και σε άλλες χώρες, το Ίδρυμα πρόκειται να παράσχει ένα γλωσσάριο, το οποίο θα εξερευνήσει τα πλούσια αρχεία του Fondazione Prada και θα αντικαταστήσει τα κινηματογραφικά προγράμματα με ένα επιμελημένο streaming service.

Με ένα podcast και ένα video project να ετοιμάζεται, αυτή η νέα πρωτοβουλία έχει σαν στόχο να εφαρμοστεί πέρα από την τρέχουσα κατάσταση έκτακτης ανάγκης, παρέχοντας μια «ευέλικτη πλατφόρμα για τη δοκιμή νέων φορμάτ, που θα μπορούν να αναπτυχθούν περαιτέρω στο μέλλον».

Διάβασε ακόμα: Ακυρώνεται το Cruise Show της Chanel