Αυτοί οι Οίκοι Μόδας ξεκινούν να παράγουν χειρουργικές μάσκες στη μάχη ενάντια στον Κορονοϊό

13 SHARES

Καταξιωμένοι fashion designers παγκοσμίου φήμης βοηθούν έμπρακτα στον αγώνα με τον αόρατο εχθρό Covid-19.

Ο Κορονοϊός είναι ο αόρατος εχθρός που έχει οδηγήσει στο θάνατο πολλών ανθρώπων το τελευταίο διάστημα, το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό παγκοσμίως κάνει τα αδύνατα δυνατά για να βοηθήσει τους νοσούντες να το ξεπεράσουν και όλοι οι άνθρωποι έχουμε χρέος προς τους συνανθρώπους μας να μείνουμε σπίτι για να προστατευθούμε.

Στη μάχη αυτή με τον Covid-19 ιό έχουν βοηθήσει έως τώρα και οι άνθρωποι της μόδας κάνοντας δωρεές τεράστιων χρηματικών ποσών. Ανάμεσά τους ο Giorgio Armani, η Donatella Versace με την κόρη της, αλλά και ο Οίκος Moncler, δείχνοντας την ευαίσθητη και ανθρώπινη πλευρά τους με απτό τρόπο.

Τις τελευταίες μέρες, όμως, έχει αρχίσει μια ακόμη ελπιδοφόρα εκστρατεία σχετικά με την αντιμετώπιση και την πρόληψη από τον Κορονοϊό. Μεγάλα fashion labels ξεκινούν να παράγουν χειρουργικές μάσκες, οι οποίες θα δοθούν σε νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό ανά τον κόσμο με στόχο την προστασία τους από τον Covid-19 ιό, ώστε να μην αναγκαστούν ούτε λεπτό να εγκαταλείψουν  το πόστο τους.

Versace corona

Ο όμιλος Kering βρίσκεται ανάμεσα στις εταιρείες που έχουν ευαισθητοποιηθεί και κάνουν ουσιαστικές προσπάθειες να κατασκευάσουν όσες περισσότερες μάσκες μπορούν. Ο πολυτελής Όμιλος, ο οποίος περιλαμβάνει brands, όπως Gucci, Bottega Veneta και Alexander McQueen, ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να παρέχει στο γαλλικό σύστημα υγείας 3 εκατομμύρια χειρουργικές μάσκες τις επόμενες μέρες. Οι μάσκες αυτές θα αγοραστούν και θα εισαχθούν από την Κίνα.

Την ίδια στιγμή, οι Οίκοι Balenciaga και Yves Saint Laurent, που ανήκουν στον Όμιλο Kering, αναμένουν την έγκριση των αρμόδιων αρχών για να ξεκινήσουν άμεσα την παραγωγή μασκών. Ο Όμιλος υποστηρίζει ότι «για την κατασκευή των μασκών θα παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας από τα μέλη του προσωπικού».

Επιπροσθέτως, ο Kering έχει προχωρήσει σε σημαντική δωρεά στο Ινστιτούτο Παστέρ, το οποίο στηρίζει όλες τις προσπάθειες έρευνας και μάχης ενάντια στον Κορονοϊό. Τον Ιανουάριο, ο διάσημος Όμιλος έκανε μια δωρεά στο Ίδρυμα Ερυθρού Σταυρού του Hubei της Κίνας για να βοηθήσει τον αγώνα ενάντια στον Covid-19 ιό. Ακόμη, η εταιρεία δώρισε χρήματα σε νοσοκομεία της Λομβαρδίας, του Βένετο, της Τοσκάνης και του Λάτιο.

gucci coronavirus

Στις αρχές Μαρτίου, ο Οίκος Gucci- έπειτα από αίτημα της Τοσκάνης σε εταιρείες μόδας για προσωπικό εξοπλισμό προστασίας από τον ιό- αποφάσισε να δωρίσει 1.1 εκατομμύρια μάσκες και 55.000 ιατρικές φόρμες, οι οποίες θα δοθούν τις επόμενες εβδομάδες μετά την έγκριση από τις αρμόδιες αρχές.

Στις ΗΠΑ, ο σχεδιαστής μόδας Christian Siriano έχει επιστρατεύσει όλη την ομάδα του για να ξεκινήσουν να κατασκευάζουν μάσκες, τις οποίες θα δωρίσουν σε νοσοκομεία της Νέας Υόρκης. Και άλλα brands, όμως, όπως Moncler, Kenneth Cole και Zadig & Voltaire, έχουν υποσχεθεί χρηματικές δωρεές για να βοηθήσουν τις προσπάθειες καταπολέμησης του Κορονοϊού.

Διάβασε ακόμα: DIY: Μετάτρεψε το ξεχασμένο T-shirt σου σε μπλούζα με puff sleeves

13 SHARES
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ