Θύμα του Κορονοϊού ένας από τους πιο γνωστούς shoe designers στον κόσμο

Θύμα του Κορονοϊού ένας από τους πιο γνωστούς shoe designers στον κόσμο

Έπειτα από αρκετές μέρες νοσηλείας, ο διάσημος σχεδιαστής παπουτσιών άφησε την τελευταία του πνοή.

Ένας από τους σπουδαιότερους σχεδιαστές παπουτσιών, ο οποίος ίδρυσε ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα brand της Ιταλίας το 1968, άφησε την τελευταία του πνοή λόγω Κορονοϊού. Ο Sergio Rossi πέθανε σε ηλικία 84 ετών από επιπλοκές λόγω Covid-19 ιού σε νοσοκομείο της Τσεζένα.

Ο παγκοσμίου φήμης shoe designer είχε εισαχθεί στο νοσοκομείο πριν λίγες μέρες, αλλά η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε ξαφνικά με αποτέλεσμα να φύγει από τη ζωή. Ο διευθύνων σύμβουλος του brand, Riccardo Sciutto, έκανε γνωστή την είδηση του θανάτου του Sergio Rossi. «Ήταν μεγάλη χαρά που τον γνώρισα», δήλωσε χαρακτηριστικά. «Ήταν ο πνευματικός μας καθοδηγητής και εξακολουθεί να είναι σήμερα περισσότερο από ποτέ».

SERGIO

Τη δεκαετία του '60 ο Sergio Rossi άρχισε να δημιουργεί τα πρώτα γυναικεία υποδήματα πολυτελείας, μαθαίνοντας την τέχνη του υποδηματοποιού από τον πατέρα του και στη συνέχεια άρχισε να τα εξάγει σε όλο τον κόσμο. Είκοσι χρόνια μετά, το shoe brand του Rossi συνεργάστηκε με τους οίκους Dolce & Gabbana και Versace, έγινε ένα από τα βασικά ονόματα της Εβδομάδας Μόδας του Μιλάνου και άρχισε να ανοίγει καταστήματα σε όλο τον κόσμο.

Τα παπούτσια που σχεδίαζε ήταν πρωτοποριακά, ενέπνευσαν γενιές σχεδιαστών υποδημάτων, συμπεριλαμβανομένου του γιου του, Gianvito Rossi, ο οποίος συνεργάστηκε με τον πατέρα του έως ότου η επιχείρηση πωλήθηκε στον όμιλο Kering το 1999.

https://www.instagram.com/p/B-hPwEKo0ug/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

«Αγαπούσε τις γυναίκες και κατάφερε να συλλάβει τη θηλυκότητα μιας γυναίκας με έναν μοναδικό τρόπο. Δεν ήταν ποτέ ακραίος, πάντα με καλό γούστο. Τα υποδήματά του ήταν πάντα ευκολοφόρετα και δεν ήταν ποτέ ικανοποιημένος μέχρι να είναι τέλεια. Δεν ήταν αξεσουάρ γι' αυτόν. Μου είπε μία φορά ότι ήθελε να δημιουργήσει την τέλεια προέκταση του ποδιού μιας γυναίκας», είπε για τον Sergo Rossi ο CEO του brand, Riccardo Sciutto.

Διάβασε ακόμα: Ο Οίκος Dior ανοίγει και πάλι το εργοστάσιο της Baby Dior για να παράγει μάσκες