Γιατί ένα φόρεμα με φράουλες γίνεται ξαφνικά τόσο διάσημο;

Μαρία Ροδίτη
Γιατί ένα φόρεμα με φράουλες γίνεται ξαφνικά τόσο διάσημο;

Το #strawberrydress έχει «ρίξει» τη δημοφιλή πλατφόρμα του Tik Tok.

Εδώ και αρκετές εβδομάδες ακούμε, βλέπουμε και διαβάζουμε ότι πολλά fashion girls στα social media έχουν ξεχωρίσει και αγαπήσει ένα συγκεκριμένο φόρεμα, το οποίο αποκαλούν «The Dress». Σίγουρα θα το έχεις κι εσύ δει στο Instagram, στο Twitter, αλλά κυρίως στο Tik Tok (που κάνει χαμό) να φοριέται από κορίτσια και γυναίκες κάθε ηλικίας, οι οποίες ποζάρουν πολύ χαρούμενες μέσα σε αυτό το ρούχο.

Πρώτη το φόρεσε πέρσι τον Ιανουάριο η Tess Holliday στα Grammy Awards τραβώντας τα βλέμματα των media- ανάμεσά τους Daily Mail & Independent-, που τη χαρακτήρισαν ως την πιο «καλοντυμένη». Ωστόσο, όπως η ίδια ανέφερε στο Twitter, υπήρξαν και αντιδράσεις που δεν ήταν ιδιαιτέρως θετικές: «Αυτό το φόρεμα με συμπεριέλαβε στις λίστες με τις πιο κακοντυμένες, αλλά από ό,τι βλέπω αυτή τη στιγμή, που πολλά skinny κορίτσια το φορούν στο Tik Tok, όλοι ενδιαφέρονται για αυτό».

Ποιο είναι, όμως, ΤΟ φόρεμα; Πρόκειται για ένα μακρύ, τούλινο, ροζ φόρεμα με φράουλες, βαθύ ντεκολτέ και τονισμένη μέση, το οποίο κοστίζει $490 και ανήκει στη σχεδιάστρια Lirika Matoshi, με καταγωγή από το Κόσοβο και έδρα της τη Νέα Υόρκη. Το #strawberrydress (όπως μπορείς να το αναζητήσεις στα social media) έφτασε στην κορυφή των Google trends στις αρχές Αυγούστου και έχει «ρίξει» κατά κύριο λόγο τη δημοφιλή πλατφόρμα του Tik Tok.

https://www.instagram.com/p/B97POSSHnTv
https://www.instagram.com/p/B69EHaBH9Y3

Ο λόγος; Αυτό το υπέροχο, γεμάτο glitter και φράουλες, παραμυθένιο φόρεμα έγινε trend στα social media ως ένδειξη αυτό-φροντίδας στον εαυτό μας. Σε καιρούς πανδημίας και #workfromhome μέρες που ντυνόμαστε με loungewear, αυτό το αισιόδοξο και χαρούμενο φόρεμα ήρθε για να μας υπενθυμίσει ότι δε ζούμε αποκλειστικά σε έναν κόσμο γεμάτο φούτερ, φόρμες και πιτζάμες. Αντιθέτως, το περιποιημένο, κομψό και καλό- αν θες- ντύσιμο μπορεί ακόμα και σε ζοφερούς καιρούς να έχει θέση στην καθημερινότητά μας. Και- γιατί όχι;- να την κάνει πιο όμορφη από ό,τι ήταν πριν.

Cover photo: @lirika.matoshi

Διάβασε ακόμα: Πώς θα πλύνεις τα μαγιό σου για να είναι και του χρόνου σαν καινούρια;