To 77o Φεστιβάλ Βενετίας ξεκινάει σήμερα και δίνει ένα μήνυμα ελπίδας για το μέλλον των διοργανώσεων

Διονυσία Καλαποθαράκου
To 77o Φεστιβάλ Βενετίας ξεκινάει σήμερα και δίνει ένα μήνυμα ελπίδας για το μέλλον των διοργανώσεων

Πώς θα στηθεί ένα «Covid Free» κόκκινο χαλί και πώς θα γίνεται η προβολή των ταινιών με ασφάλεια;

AP 20244567197331
AP 20244578588161
AP 20245471117605

Tο Λίντο της Βενετίας από σήμερα αρχίζει να υποδέχεται κοινό, κριτικούς, ηθοποιούς, παραγωγούς και σκηνοθέτες, σεναριογράφους και τεχνικό προσωπικό. Το 77o Κινηματογραφικό Φεστιβάλ της Βενετίας ξεκινάει και δεν είναι virtual. Έχει επιτρέψει τη φυσική παρουσία κόσμου τηρώντας όλα τα μέτρα ασφαλείας.

Χωρίς καλεσμένους από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού, έχει ουσιαστικά αποκλείσει ένα μεγάλο μέρος των αμερικάνικων παραγωγών και θα παρακολουθήσουμε μόνο ευρωπαϊκά films και μόνο Ευρωπαίους καλεσμένους. Α-list stars όπως η πρόεδρος της κριτικής επιτροπής και φέτος, Cate Blanchett (μπορεί να είναι από την Αυστραλία αλλά ζει και εργάζεται στην Αγγλία) και η Tilda Swinton, έχουν ήδη πάει στη Βενετία φορώντας τις μάσκες τους. Η τελευταία μάλιστα θέλοντας να τιμήσει τη μνήμη του Chadwick Boseman έκανε με τα χέρια της το σήμα του «Wakanda Forever» φτάνοντας στο Λίντο.

Όλοι οι συμμετέχοντες υποβάλλονται σε Covid-19 test κατά την άφιξή τους στο αεροδρόμιο της πόλης και το κόκκινο χαλί δεν θα θυμίζει σε τίποτα τις παλαιότερες ημέρες (και στιγμές στυλιστικής δόξας) του φεστιβάλ. Ένα τοίχος από πλέξιγκλας έχει στηθεί κατά μήκος του διαδρόμου από όπου περνούν οι stars για να αποτρέπει τους fans να πλησιάσουν και οι φωτογράφοι κάθονται σε συγκεκριμένες θέσεις για να φωτογραφίσουν τους stars, ώστε να αποφεύγεται ο συνωστισμός.

Η υπόλοιπη κριτική επιστροφή, εκτός από τη Blanchett, ζουν επίσης στη Ευρώπη και ήταν εύκολο να μετακινηθούν. Συγκεκριμένα είναι η Αυστριακή σεναριογράφος Veronika Franz, η Βρετανίδα σκηνοθέτης Joanna Hogg, η Γαλλίδα ηθοποιός Ludivine Sagnier και άλλοι Ευρωπαίοι δημιουργοί.

https://www.instagram.com/p/CEm_AY7Krh6

H πρώτη «πραγματική» διοργάνωση σε μία virtual πραγματικότητα, όταν ειδικά αυτή πραγματοποιείται στην πολύπαθη Ιταλία, δίνει ένα μήνυμα ελπίδας και αισιοδοξίας για το μέλλον του κινηματογράφου αλλά ταυτόχρονα στρώνει τον δρόμο για μία «επιστροφή σε κάτι που μοιάζει με την κανονικότητα όπως τη ξέραμε».
Δες επίσης: Boxer Briefs: Η τάση στα εσώρουχα που «γέννησε» η καραντίνα, ήρθε για να μείνει