Simone Rocha x H&M: Η συνεργασία που όλοι περιμέναμε είναι γεγονός

Διονυσία Καλαποθαράκου
Simone Rocha x H&M: Η συνεργασία που όλοι περιμέναμε είναι γεγονός

Συνεχίζοντας τη μακρά παράδοση των επιτυχημένων συνεργασιών με σχεδιαστές, η H&M ανακοινώνει με ενθουσιασμό τη νέα της συνεργασία με τον οίκο μόδας Simone Rocha με έδρα το Λονδίνο.

Η συλλογή Simone Rocha x H&M θα περιλαμβάνει τη γυναικεία σειρά ρούχων, που είναι και το σήμα κατατεθέν της σχεδιάστριας, μαζί με μια ανδρική και μια παιδική συλλογή. Για πρώτη φορά η Simone Rocha σχεδιάζει για όλη την οικογένεια. Κάθε μία από τις συλλογές - γυναικεία, ανδρική και παιδική - συνθέτει μια πλήρη γκαρνταρόμπα, από επίσημα κομμάτια, όπως τούλινα φορέματα και κοστούμια, μέχρι πλεκτά, πουκάμισα, καπαρντίνες, άνετα T-shirts, τα εμβληματικά αξεσουάρ της Rocha και παπούτσια στολισμένα με πέρλες.

Η Simone Rocha είναι η πρώτη Ιρλανδή σχεδιάστρια που αναλαμβάνει τέτοιου είδους συνεργασία με την H&M. Η συγκεκριμένη συλλογή, όπως και ολόκληρο το έργο της σχεδιάστριας, αποτίει φόρο τιμής στην πολυπολιτισμική κληρονομιά της και στις αναρίθμητες πηγές έμπνευσης που καθόρισαν την εξέλιξη του οίκου της, όπως οι παραδόσεις και οι χειροτεχνίες του Χονγκ Κονγκ, αλλά και οι σπουδαίοι καλλιτέχνες της ιστορίας της τέχνης.



Η συλλογή Simone Rocha x H&M ενώνει τις γραμμές, τα σχέδια, τα διακοσμητικά στοιχεία και τις επιρροές που καθόρισαν τον κόσμο της Rocha, προσφέροντας ένα νέο αέρα στα χαρακτηριστικά της κομμάτια, εξυμνώντας παράλληλα τις σημαντικότερες συλλογές της που διαμόρφωσαν την ιστορία του οίκου της. Στοιχεία από αυλικούς των Τυδώρ, αγριολούλουδα, πορτρέτα και φωτογραφίες από κούκλες και παιχνίδια αναμειγνύονται αρμονικά με καρό και φλοράλ μοτίβα, διακοσμητικές λεπτομέρειες, και αποχρώσεις του ροζ και του κόκκινου. Η εσωτερική ομάδα σχεδιασμού της Simone Rocha και της H&M ανέπτυξαν όλα τα σχέδια ειδικά γι’ αυτή τη συνεργασία. Κατά τη διάρκεια δημιουργίας της συλλογής, η σχεδιάστρια ανέτρεξε στο αρχείο της, συνδυάζοντας παλαιότερες συλλογές και αγαπημένα της κομμάτια, τα οποία εξέλιξε σε δυναμικές νέες προτάσεις, κατάλληλες για το σήμερα.

Η συλλογή, η οποία θα είναι διαθέσιμη από τις 11 Μαρτίου 2021, συμπίπτει χρονικά με τη 10η επέτειο του οίκου Simone Rocha – ένα μεγάλο επίτευγμα για μια ανεξάρτητη μάρκα με έδρα το Λονδίνο. Η Simone Rocha είναι αναγνωρισμένη για τη δύναμη του οράματός της, αλλά και για τη συνοχή που χαρακτηρίζει όλες τις συλλογές της, επιτρέποντας έτσι στους θαυμαστές της να συνδυάζουν κομμάτια παλαιότερων συλλογών με νέα. Η συνεργασία με την H&M έγινε με την ίδια επιθυμία να δημιουργήσει περίτεχνα κομμάτια που θα αγαπηθούν και θα φορεθούν ξανά και ξανά΄και λεπτομέρειες γι' αυτήν θα μάθεις στην παρακάτω gallery. Αποτελεί μια πρόσκληση στον κόσμο της Simone Rocha, που απευθύνεται σε όλους .
Δες επίσης: Το λεξικό της βιώσιμης μόδας: Μία ανάλυση των fashion όρων που διαβάζουμε συνέχεια