Σπύρος Στεφανουδακης: Ο Έλληνας σχεδιαστής που παρουσιάζει τη συλλογή του στην Paris Fashion Week

Σπύρος Στεφανουδακης: Ο Έλληνας σχεδιαστής που παρουσιάζει τη συλλογή του στην Paris Fashion Week

Σε μία αναγκαστικά digital εποχή, η δημιουργικότητα και η φαντασία του designing παραμένουν πάντα νικήτριες.

Η Εβδομάδα Μόδας του Παρισιού είναι πολύ διαφορετική φέτος. Οι διάσημοι οίκοι ετοίμασαν τις προτάσεις και τις δημιουργίες τους, όμως, η πανδημία έχει αλλάξει εδώ και πολλούς μήνες τον τρόπο με τον οποίο η μόδα φτάνει στους τελικούς της αποδέκτες. Ακόμα και υπό αυτές τις συνθήκες, όμως, γεγονότα, όπως η Fashion Paris Week, τόσο κλασικά και εικονικά, πέρασαν το φράγμα του ιού και έφεραν τις δημιουργίες τους υπό μία τελείως διαφορετική ψηφιακή μορφή.

Η διοργάνωση έχει ήδη οριστεί. Υφάσματα, χρώματα και σχέδια καταφέρνουν να φτάσουν στην τελική διαλογή, ώσπου, ξαφνικά, προκύπτει μία έκτακτη συνεργασία με στόχο να γνωρίσει το κοινό έναν δημιουργό με άπλετο σχεδιαστικό ταλέντο, εμφανή αγάπη για τις γυναίκες και μία θέληση να αναδειχθεί η θηλυκότητά τους μέσα από τα ρούχα του υπό ένα πρίσμα κομψότητας και δυναμισμού.

Ο Σπύρος Στεφανουδάκης είναι ο Έλληνας σχεδιαστής που κατάφερε να κερδίσει την Παριζιάνικη διοργάνωση, η οποία και τον επέλεξε για να παρουσιάσει δέκα ρούχα του την Πέμπτη 28 Ιανουαρίου στις 11.30 π.μ. στην Paris Fashion Week Couture 2021. Πλάι στους κορυφαίους οίκους του στυλιστικού στερεώματος, όπως Chanel, Dior, Valentino, κ.α., ο σχεδιαστής θα εκφράσει όλες τις καλλιτεχνικές του ανησυχίες μέσα από μία συλλογή εμπνευσμένη από την επίσκεψή του στην Πινακοθήκη Di Brera. Εκεί, εκτίθενται μοναδικά έργα τέχνης και σπουδαίες συλλογές πινάκων Ιταλών ζωγράφων που δύσκολα αφήνουν κάποιον επισκέπτη ασυγκίνητο. Σε μία επίσκεψή του, λοιπόν, στον αριθμό 28 της οδού Brera, ο Στεφανουδάκης βρήκε τον εαυτό του εντυπωσιασμένο από τα έργα του Francesko Hayez, του καλλιτέχνη που πρωτοστάτησε στη μετάβαση της Ιταλικής ζωγραφικής από τον Νεοκλασικισμό στον Ρομαντισμό. Και αυτό ακριβώς είναι που φαίνεται στη συλλογή.

Ο δημιουργός πήρε ως κυρίαρχο υλικό το μεταξωτό βελούδο, ένα ύφασμα που πάντα συνδεόταν με κάτι το πιο βασιλικό και επιβλητικό, ενώ κάθε άλλο ύφασμα της συλλογής κινείται με σκοπό να δικαιώσει την αγάπη για το γυναικείο σώμα, αγκαλιάζοντάς το σε μία μοντέρνα vintage αισθητική. Το ανέκαθεν girly φούξια εμφανίζεται σε μία πιο αναβαθμισμένη, «ζεστή» απόχρωση και στέκεται δίπλα στο κυπαρισί και το μπλε εκφράζοντας ξεχωριστά τη δυναμική του καθενός.

Έτσι, ο Στεφανουδάκης, μετά από μεγάλη λίστα με συνεργασίες με μεγάλα ονόματα της Ελληνίδων σταρ, όπως η Ελένη Μενεγάκη, η Τατιάνα Στεφανίδου και η Μαρία Μπεκατώρου, ανοίγει τα φτερά του για ένα από τα μεγαλύτερα γεγονότα τη βιομηχανία της μόδας και ετοιμάζεται να κατακτήσει το ευρωπαϊκό και διεθνές στερέωμα.

Η συλλογή θα βρίσκεται στο Παρίσι και θα διατίθεται σε πολλά καταστήματα ευρωπαϊκών χώρων, καθώς και στο site www.spirosstefanoudakis.com, ενώ θα δειγματιστεί σε showroom.

Ο οίκος STEFANOUDAKIS βρίσκεται στα σκαριά της επόμενης εμπνευσμένης συλλογής για το φετινό καλοκαίρι.

Photo credits: Greg Alexander

Δες επίσης: Chanel Couture S/S 2021: Μία πρόσκληση σε έναν γάμο που δεν θα μπορούσες να αρνηθείς…