Το τελευταίο οξύμωρο trend: Παπούτσια για μέσα στο σπίτι που φοράμε έξω από αυτό

Διονυσία Καλαποθαράκου
Το τελευταίο οξύμωρο trend: Παπούτσια για μέσα στο σπίτι που φοράμε έξω από αυτό

Τι εννοείς «δεν μπορείς να βγεις έξω με τις παντόφλες σου»; Αυτήν την άνοιξη ίσως και να μπορείς.

Zoύμε μία περίοδο αντιθέσεων και πρωτόγνωρων καταστάσεων σε ό,τι έχει να κάνει με τη βιομηχανία της μόδας. Τα loungwear έχουν μετατραπεί σε κανονικές «στολές εργασίας», τα jeans γίνονται συστηματικά από σεζόν σε σεζόν όλο και πιο φαρδιά για να νιώθουμε άνετα ακόμα και αν τα φοράμε μέσα στο σπίτι, φοράμε πολλά από τα παλιά μας lingerie tops ως εσώρουχα και τα style staples που κυριαρχούν στο καθημερινό μας ντύσιμο δεν έχουν ως στόχο τους τόσο την κομψότητα, όσο την πρακτικότητα.

Μέσα σε όλο αυτό το mood, λοιπόν, των συνεχιζόμενων αλλαγών στον τρόπο που ντυνόμαστε είναι φυσικό να επηρεαστούν και οι τάσεις στα παπούτσια μας. Γεννήθηκε μία ολόκληρη νέα κατηγορία υποδημάτων, η λεγόμενη «outdoor house shoes» που έβγαλε στον δρόμο τα παπούτσια που φορούσαμε πριν από λίγο καιρό αποκλειστικά μέσα στο σπίτι. Clogs, slip-ons, pool sliders και παραδοσιακά Crocs φοριούνται, πλέον, και έξω από το σαλόνι μας και συνδυάζονται με φορέματα, cropped pants, denim παντελόνια ακόμα και mini ή midi φούστες.

https://www.instagram.com/p/CLhGLORFtfK

Οι πιο τολμηρές που θέλουν να δουν ποια στυλ παπουτσιών ανήκουν σε αυτήν τη νέα κατηγορία δεν έχουν παρά να τσεκάρουν την παρακάτω gallery και να αρχίσουν να υιοθετούν το trend από τώρα, φορώντας τα με λεπτά κοντά καλτσάκια. Aν όμως δεν ανήκεις σε αυτήν την τόσο «fashion forward παρέα» δεν έχεις παρά να κάνεις υπομονή μέχρι να ανέβουν και άλλο οι θερμοκρασίες και να τα βάλεις με τα ελαφριά ανοιξιάτικα ή και καλοκαιρινά σου ρούχα. Εσύ αποφασίζεις!
Δες επίσης: Τα πιο κομψά ανοιξιάτικα cardigans για να εντυπώσεις ακόμα και μέσα από την κάμερα του laptop σου