Oι ιστορίες πίσω από τα πιο παραμυθένια βασιλικά νυφικά έτσι όπως τις εξιστόρησαν οι σχεδιαστές τους

Sabine Camhi
Oι ιστορίες πίσω από τα πιο παραμυθένια βασιλικά νυφικά έτσι όπως τις εξιστόρησαν οι σχεδιαστές τους

Τέσσερις από τις πιο γνωστές νυφικές εμφανίσεις στη βασιλική οικογένεια!

Οι βασιλικοί γάμοι είναι μεγαλοπρεπείς με εκατοντάδες προσκεκλημένους και εκατομμύρια θεατές. Φυσικά, την προσοχή όλων «κλέβει» πάντα η εμφάνιση της νύφης της βασιλικής οικογένειας, με το ακριβό, παραμυθένιο νυφικό της και τα κοσμήματα αξίας εκατομμυρίων να ολοκληρώνουν την εμφάνισή της.

Να θυμίσουμε πως το λευκό νυφικό καθιερώθηκε μετά το 1840, όταν η βασίλισσα Βικτωρία παντρεύτηκε τον πρίγκιπα Αλβέρτο. Από τότε, έχουμε δει πολλά εντυπωσιακά νυφικά (της Meghan Markle δεν είναι το μόνο που θυμόμαστε). Τα νυφικά διαφέρουν το ένα από το άλλο, αριστοκρατικά, κλασικά, ρομαντικά ή minimal, αλλά όλα έχουν ένα ιδιαίτερο στοιχείο, που τα κάνει να ξεχωρίζουν από τα υπόλοιπα – είναι μοναδικά!

Από το νυφικό με συμβολικά μοτίβα της πριγκίπισσας Eugenie μέχρι το πρωτοποριακό σχέδιο του νυφικού της πριγκίπισσας Νταϊάνα, ας κάνουμε ένα ταξίδι στον χρόνο για να μάθουμε τις ιστορίες πίσω από τα πιο εμβληματικά νυφικά, όπως τις είπαν αυτοί που τις γνωρίζουν καλύτερα άλλωστε, οι ίδιοι οι σχεδιαστές τους.

Η Clare Waight Keller για το νυφικό της Meghan Markle:

«Μέσα από ώρες συζητήσεων, συναντήσεων και έρευνας, σιγά-σιγά όλα τα κομμάτια ενώθηκαν. Η αγνότητα και η απλότητα ήταν οι κατευθυντήριες αρχές. Το πέπλο της είχε κεντημένα τα 50 εθνικά λουλούδια των 53 χωρών της βρετανικής κοινοπολιτείας». Η Clare αποκάλυψε επίσης πως το φόρεμα πήρε 3,900 ώρες για να φτιαχτεί μέσα σε 4 μήνες.

Ο David Emanuel για το νυφικό της πριγκίπισσας Νταϊάνα:

«Βρήκαμε ότι η μακρύτερη ουρά βασιλικού νυφικού ήταν 20 πόδια και είπαμε στην Νταϊάνα, ‘τι λες να το κάνουμε 23 πόδια;' και κοκκίνισε. Και είπα ‘ας το κάνουμε 25 πόδια», θυμήθηκε ο David. «Επειδή ο Άγιος Παύλος είναι τεράστιος, δεν θα μπορούσες να έχεις ένα απλό φόρεμα. Έπρεπε να κάνει statement», πρόσθεσε. Ο σχεδιαστής αποκάλυψε ένα μυστικό για το νυφικό της - είχε ένα μικρό χρυσό πέταλο ραμμένο πάνω σε αυτό για καλή τύχη.

istoria_pisw_apo_ta_paramithenia_vasilika_nifika5.jpg

Η Sarah Burton για το νυφικό της Kate Middleton:

Εικόνες από τριαντάφυλλα, γαϊδουράγκαθα, νάρκισσους και τριφύλλια τοποθετήθηκαν στο μπούστο και στη φούστα του φορέματος της Kate χρησιμοποιώντας μια τεχνική του 19ου αιώνα που ονομάζεται Carrickmacross, αλλά η εντυπωσιακή δαντέλα ήταν επίσης ένα μεγάλο μέρος της διαδικασίας σχεδιασμού. Η Mandy Ewing, η οποία ήταν μέλος της ομάδας που δημιούργησε τη δαντέλα στο φόρεμα, είπε: «Γνωρίζαμε για ποιον ήταν, αλλά ήταν πολύ μυστικό - είχαμε κουρτίνες, δεν επιτρέπονταν οι καθαρίστριες μέσα στο δωμάτιο και ο κωδικός στην πόρτα άλλαξε».

Ο Peter Pilotto για το νυφικό της πριγκίπισσας Eugenie:

Ο Peter εξήγησε τον λόγο πίσω από την απόφαση της πριγκίπισσας Eugenie να επιλέξει αυτούς να σχεδιάσουν το βασιλικό νυφικό της. «Μας είπε ότι μας επέλεξε γιατί τα φορέματά μας την κάνουν να αισθάνεται γεμάτη αυτοπεποίθηση όταν πηγαίνει σε εκδηλώσεις. Αυτό είναι ακριβώς το συναίσθημα που ήθελε να έχει την ημέρα του γάμου της», είπε. Το φόρεμα της είχε σχεδιαστεί ειδικά για να τονίσει την ουλή από την επέμβαση σκολίωσης που είχε κάνει όταν ήταν 12, πράγμα που έδωσε ένα πιο συναισθηματικό νόημα στο συγκλονιστικό αυτό νυφικό.

Δες επίσης: Οι celebrities μας δείχνουν ποια στυλ μαγιό θα είναι φέτος στη μόδα