Pop stars βγάζουν τα κοστούμια τους σε δημοπρασία και «κάνουν το καλό» με μουσική υπόκρουση

Sabine Camhi
Pop stars βγάζουν τα κοστούμια τους σε δημοπρασία και «κάνουν το καλό» με μουσική υπόκρουση

Τα κοστούμια της Beyoncé, της Lady Gaga, της Cher και πολλών άλλων stars θα βρεθούν σε δημοπρατηθούν πολύ σύντομα!

Κοστούμια που φορέθηκαν από τις Destiny's Child, Madonna, Cher, Lady Gaga, Whitney Houston και άλλα είδωλα της μουσικής θα προσφερθούν σε μια δημοπρασία που διοργανώνουν οι Julien's Auctions.

Αυτά τα 100 εξαιρετικά συλλεκτικά κομμάτια διαμόρφωσαν όχι μόνο την ποπ κουλτούρα αλλά και την έναρξη του κινήματος για τη χειραφέτηση των γυναικών και την ανάδειξη των γυναικείων δικαιωμάτων σε όλο τον κόσμο. Μεταξύ των πιο εντυπωσιακών κομματιών περιλαμβάνονται τα ρούχα που έφτιαξε η μητέρα της Beyoncé, η Tina Knowles Lawson, για την κόρη της. Κάθε κομμάτι έχει αρχική αξία από $600 έως $10.000 και θα τεθεί σε δημοπρασία τριών ημερών στο Μπέβερλι Χιλς της Καλιφόρνια μεταξύ 11 και 13 Ιουνίου.

Άλλα κομμάτια προς πώληση περιλαμβάνουν ένα χρυσό φόρεμα του οίκου Versace που φόρεσε η Whitney Houston σε μια συναυλία στο Παρίσι τον Ιούλιο του 1998 και ένα από τα πιο αξιομνημόνευτα outfits της Cher: την ολόσωμη φόρμα και το biker jacket που φόρεσε στο μουσικό βίντεο του 1989, «If I Could Turn Back Time», το οποίο πουλήθηκε σε δημοπρασία το 2006 για $60,000, ποσό που ήταν τριάντα φορές η αρχική του τιμή.



Οι Julien's Auctions είπαν ότι τα ρούχα είναι δωρεές από τις οικογένειες των τραγουδιστών αφού πέρασαν χρόνια μέσα στην αποθήκη. Ένα μέρος των εσόδων θα ωφελήσει τη MusiCares, την συνεργαζόμενη φιλανθρωπική οργάνωση της Ακαδημίας Ηχογραφήσεων, που βοηθά τους ανθρώπους της μουσικής βιομηχανίας που επλήγησαν από την πανδημία και την ακύρωση χιλιάδων μουσικών εκδηλώσεων.

Δες επίσης: Η εμμονή μας με το σχέδιο-πεταλούδα που μεσουρανούσε τη δεκαετία του '90 έχει ένα βαθύτερο νόημα