Ο οίκος Gucci αποκαλύπτει την απρόσμενη συνεργασία του με τον Balenciaga

Ο οίκος Gucci αποκαλύπτει την απρόσμενη συνεργασία του με τον Balenciaga

Ο Ιταλικός οίκος μόδας κλείνει 100 χρόνια ιστορίας και το γιορτάζει με τον πιο δημιουργικό και καλλιτεχνικό τρόπο.

Τις τελευταίες ημέρες, κάποιες πολύ ιδιαίτερες φήμες κατέκλυσαν τον τομέα της μόδας. Ο οίκος Gucci κλείνει τη φετινή χρονιά 100 χρόνια πορείας και αναμενόμενα το 2021 θα το γιόρταζε όσο πιο διαφορετικά και εμπνευσμένα ορίζει η ιστορία του. Ο Alessandro Michele, creative director του οίκου, ένωσε τις δυνάμεις του με τον ομόλογό του στον οίκο Balenciaga, Demna Gvasalia, για το λανσάρισμα μίας συλλογής που μάλλον θα αποτελεί θέμα συζήτησης για πολύ καιρό.

Χτες, μάλιστα, τα δύο μεγάλα μυαλά της βιομηχανίας της μόδας βρέθηκαν να συνομιλούν στον λογαριασμό του Gucci στο Instagram, αναφέροντας τις προσωπικές τους ανησυχίες και μοιράζοντας με το κοινό περισσότερα κομμάτια του εαυτού τους.

«Πάντα μου άρεσε να παίρνω πράγματα από παντού και από κάθε ιστορική στιγμή για να τους δώσω νέα ζωή. Έχω εμμονή, όπως μπορεί να ξέρεις, με το να επαναφέρω το παρελθόν και με το να το μεταμορφώνω σε ένα ζωντανό και λαμπερό παρόν», έγραψε ο Michele.

«Εννοείται! Για εμένα, αυτό είναι ουσιαστικά η μαγεία της μόδας. Από το πουθενά, κάτι που δεν είναι πια σχετικό ή που έχει ξεχαστεί γίνεται πολύ σχετικό και ‘νέο’. Δίνει νέα ζωή και μετατρέπει μία ιδέα σε μία άλλη που είναι τόσο ενθουσιώδης και σου δίνει δημιουργικό κίνητρο.

Είμαι τόσο ντροπαλός ως άνθρωπος, αλλά είμαι ένας κοινωνικό ηδονοβλεψίας. Μου αρέσει να παρατηρώ τα πράγματα και να τα περνάω μέσα από το δημιουργικό μου φίλτρο δίνοντάς τους περιπλοκότητα, διαφορετικότητα ή νέο περικείμενο. Είναι σαν να παίζω παιχνίδι. Ίσως το αποτέλεσμα της παιδικής μου ανατροφής», απάντησε ο Gvasalia.




Η «Aria» περιλαμβάνει logos, μονογράμματα, έντονα χρώματα σε τολμηρούς συνδυασμούς, prints και matching στοιχείων των δύο οίκων που παραπέμπουν σε ένα αμάλγαμα Ευρωπαϊκής φινέτσας και δημιουργικότητας.

Η αλήθεια είναι ότι υπό την εποπτεία του Michele, ο οίκος Gucci έχει μεγαλουργήσει και συνεχίζει να κρατάει το στοιχείο του καλού αιφνιδιασμού ανέπαφο, δίνοντας στον κόσμο, ακόμα και σε όσους δεν ασχολούνται καθημερινά με τη μόδα, έναν λόγο για να μένουν up-to-date με αυτήν την πραγματικότητα.

Δες επίσης: 5 κομψά outfits που θέλουμε να υιοθετήσουμε μόλις τελειώσει το lockdown