Alber Elbaz: Η κηδεία του σχεδιαστή και το ιδιαίτερο γεγονός στο Παρίσι εις μνήμην του

Alber Elbaz: Η κηδεία του σχεδιαστή και το ιδιαίτερο γεγονός στο Παρίσι εις μνήμην του

Ο κόσμος της μόδας είναι λίγο πιο φτωχός με την απουσία του αλλά πολύ πιο πλούσιος με τη συνεισφορά του όλα αυτά τα χρόνια.

Πριν από μερικές ημέρες και συγκεκριμένα στις 24 Απριλίου, έφυγε από τη ζωή ο ταλαντούχος σχεδιαστής μόδα, Alber Elbaz. Ο Ισραηλινός δημιουργός που από το 2001 μέχρι το 2005 διετέλεσε ως creative director του οίκου Lanvin στο Παρίσι έδωσε μάχη με τον COVID, όμως, δεν τα κατάφερε και στα 59 του χρόνια άφησε τον κόσμο της μόδας λίγο πιο θλιμμένο και άδειο με την απουσία του.

Η κηδεία του έχει προγραμματιστεί να γίνει το απόγευμα της Τετάρτης στο Holon του Ισραήλ, εκεί όπου ο Elbaz μεγάλωσε αλλά και ο τόπος που έχουν ταφεί οι γονείς του. Ο Ralph Toledano, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Υψηλής Ραπτικής και Μόδας, μοιράστηκε κάποιες λεπτομέρειες σχετικά με το τι πρόκειται να ακολουθήσει, όπως η τελετή εις μνήμην του εικονικού σχεδιαστή στις 12 Ιουνίου που θα γιόρταζε τα 60α του γενέθλια. Η οικογένεια του εκλιπόντος σχεδιαστή, του οποίου το βιογραφικό στελεχώθηκε από οίκους, όπως ο Guy Laroche και ο Yves Saint Laurent, θέλει να πραγματοποιήσει ένα event στο Παρίσι για την περίσταση.

alber elbaz kideia

Ο Alber Elbaz ήταν ένας άνθρωπος που έπαιρνε δύναμη και ζωή από το δημιουργικό του ταλέντο. Η ευαισθησία που τον διέκρινε ως άνθρωπο χαρακτήριζε τα σχέδια που δημιουργούσε και, όση εμπειρία και να συνέλεγε, τόσο περισσότερο προσπαθούσε να γίνει καλύτερος.

«Εύχομαι να μπορούσα να σας πω ότι γίνεται καλύτερο. Πάντα θυμάμαι μία βραδιά πριν τα couture shows, είδα τον κύριο Saint Laurent και τον ρώτησα πώς ένιωθε κι εκείνος μου είπε ‘Πολύ άσχημα’. Και τον ρώτησα ‘Γιατί; Μετά από όλα αυτά τα χρόνια;’ Και εκείνος μου απάντησε ‘Ακριβώς επειδή υπάρχουν όλα αυτά τα χρόνια’. Και σκέφτηκα πόσο έξυπνη, ευφυής και ευαίσθητη ήταν αυτή η απάντηση, οπότε τη χρησιμοποιώ», είχε πει το 2014.

Όλη αυτήν την εμπειρία, την ευρηματικότητα και την καλλιτεχνική δημιουργία που του έδινε ώθησε διοχέτευσε μέσα στη δική του συλλογή, AZfashion – που το 2021 εξελίχθηκε στο brand ΑΖ Factory-, για να βρίσκει λύσεις στις καθημερινές απαιτήσεις της ζωής μιας γυναίκας. Με αυτό καταπιάστηκε από το 2019 μέχρι και τον θάνατό του.




Δες επίσης: Θα επιστρέψουμε στη δεκαετία του ’80 με αυτήν τη νέα τάση για την άνοιξη του 2021