Ο όμιλος LVMH «πιο κοντά» στον Virgil Abloh και τον οίκο Off-White

Νατάσσα Σιδηροκαστρίτου
Ο όμιλος LVMH «πιο κοντά» στον Virgil Abloh και τον οίκο Off-White

Τι σημαίνει αυτή η συνεργασία τόσο για τον πολυτελή όμιλο όσο και για τον ίδιο τον σχεδιαστή.

Ο γαλλικός κολοσσός LVMH και ο σχεδιαστής Virgil Abloh είναι έτοιμοι να «οδηγήσουν τη σχέση τους» στο επόμενο στάδιο!

Ο όμιλος πολυτελείας μόλις ανακοίνωσε πως σχεδιάζει την εξαγορά του 60% της Off-White, της streetwear μάρκας που σχεδιάστηκε από τον Virgil Abloh το 2013. Αλλά αυτή η εξαγορά έχει πολλές προεκτάσεις.

Το νέο απόκτημα της LVMH έχει να δώσει πολλά στο μέλλον της μόδας. Σε αυτό ποντάρει ο γαλλικός όμιλος πολυτελείας και φέρνει το αμερικάνικο brand πιο κοντά την σκέπη του. Αυτό σημαίνει ότι η επιρροή του Abloh στο μεγαλύτερο όμιλο πολυτελείας στον κόσμο επεκτείνεται.

Off White F18 132

Ως μέρος της συμφωνίας, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί τους επόμενους 2 μήνες, είναι ο Abloh να διατηρήσει το 40% της Off-White και να παραμείνει ο καλλιτεχνικός διευθυντής του οίκου, όπως ανακοίνωσε επίσημα η LVMH. O Virgil Abloh θα συνεχίσει επίσης να βρίσκεται και στο τιμόνο των ανδικών συλλογών του οίκου Louis Vuitton, ως Καλλιτεχνικός Διευθυντής, ένας ρόλος που κατέχει από την άνοιξη του 2018.

Off White Resort PO S21 001

Η συμφωνία έχει κι άλλες προεκτάσεις πέρα ​​από την απόκτηση του brand από την LVMH (ακόμα κι αν είναι η δεύτερη σημαντική αμερικανική εξαγορά του περασμένου έτους). Όπως είπε ο Abloh στους New York Times: «Παίρνω μια θέση στο τραπέζι».


https://www.instagram.com/p/CRjCgrNJuh0

Ο σχεδιαστής γίνεται τώρα το πιο ισχυρό στέλεχος αφροαμερικάνικης καταγωγής στον όμιλο. Η εταιρία LVMH δήλωσε ότι σκοπεύει να συνεργαστεί με την Abloh για να λανσάρει νέες μάρκες και να συνεργαστεί με υπάρχουσες σε διάφορους τομείς πέρα ​​από τη μόδα. Εκτός από τα φημισμένα σπίτια όπως οι Louis Vuitton, Fendi και Givenchy, η LVMH κατέχει επίσης ή ελέγχει μερίδιο σε ένα μεγάλο εύρος πολυτελών εμπορικών σημάτων που κυμαίνονται από Dom Pérignon και Veuve Clicquot έως Tiffany & Co. και Tag Heuer.

H νέα boutique του οίκου Off White στο Παρίσι αποτελεί διακοσμητικό αριστούργημα

«Είμαι απίστευτα ενθουσιασμένος που συνεργάζομαι με την LVMH και σε άλλες πιθανές συνεργασίες - μια εξέλιξη της μεγάλης σχέσης που είχα με την LVMH, τον Bernard Arnault, τον Michael Burke στο Louis Vuitton και άλλους», δήλωσε ο Abloh. «Έχω επίσης την τιμή να χρησιμοποιήσω αυτήν τη συνεργασία για να εμβαθύνω τη μακροχρόνια δέσμευσή μου στο να δίνω ευκαιρίες σε άτομα που είναι διαφορετικά και να προωθώ την αξιοκρατία και τη δικαιοσύνη για την ένταξή τους στη βιομηχανία της μόδας».

Off White F20 046

Όσο για τη συνεργασία αυτή; Ο χρόνος θα δείξει πώς θα μοιάζει αυτό το «νέο επίπεδο» στη σχέση τους, αλλά ένα είναι σίγουρο: το αστέρι του Abloh θα λάμψει και πάλι!