H νέα boutique του οίκου Off White στο Παρίσι αποτελεί διακοσμητικό αριστούργημα (photos)

Νατάσσα Σιδηροκαστρίτου
H νέα boutique του οίκου Off White στο Παρίσι αποτελεί διακοσμητικό αριστούργημα (photos)

Γαλάζιοι τοίχοι και μαύρο δάπεδο από μωσαϊκό, γεμάτο με ανεξάρτητα έπιπλα σχεδιασμένα από AMO, παρουσιάζουν τις συνεργασίες της εταιρείας Off-White.

Σε απόσταση δύο τετραγώνων από την Place Vendôme, το Off-White Paris στεγάζεται σε ένα γωνιακό κτήριο του 19ου αιώνα στη διασταύρωση των οδών Rue de Castiglione και Rue du Mont Thabor.

Ο χώρος συνδυάζει την παριζιάνικη κομψότητα με τη βιομηχανική λιτότητα, επανεξετάζοντας το παρισινό λιανικό εμπόριο υψηλών προδιαγραφών. Μια αυλή, μια στοά και ένα κατάστημα εκτείνονται σε τρεις ορόφους, αποκαλύπτοντας σταδιακά τη διαφορετική ταυτότητα του επισκέπτη Off-White.


https://www.instagram.com/p/CP1KCDbs2S2/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Μετά τη σχεδιασμένη από την AMO μπουτίκ στο Μαϊάμι, ο Virgil Abloh συνέχισε τη συνεργασία του με το στούντιο έρευνας και ντιζάιν OMA του Rem Koolhaas για να ανοίξει την μπουτίκ Off-White στο Παρίσι. «Η δουλειά με το AMO είναι μια διαδικασία συνέργειας», δήλωσε ο Virgil Abloh, διευθύνων σύμβουλος του Off-White. «Ο τρόπος με τον οποίο πλάθουμε μια ιδέα στο μυαλό μας είναι παρόμοιος - δεν υπάρχει τίποτα το οποίο απαγορεύεται - και το αποτέλεσμα στην Off-White Paris είναι πιο σπουδαίο από ό,τι θα μπορούσα ποτέ να φανταστώ».

Η νέα boutique του οίκου Bulgari στην Μπανγκόκ μαγεύει με το design της

Κάτω από τις καμάρες της Rue de Castiglione βρίσκεται η κύρια είσοδος του καταστήματος - ένας ημικυκλικός προθάλαμος από κυματοειδές γυαλί - που οδηγεί στον κεντρικό χώρο του ισογείου. Πλαισιωμένοι από καμάρες εμπνευσμένες από την στοά του δρόμου, οι τοίχοι και τα πατώματα της αυλής είναι επενδεδυμένα με λευκή τραβερτίνη. Ήσυχη και εκλεπτυσμένη, η αυλή δημιουργεί μια ήρεμη και αργή εμπειρία αγορών, αλλά μπορεί επίσης να φιλοξενήσει δυναμικές εκδηλώσεις, όπως επιδείξεις μόδας.



Στο ισόγειο βρίσκεται η γυναικεία συλλογή, στον δεύτερο όροφο οι παιδικές κολεξιόν καθώς και οι συλλογές για το σπίτι. Τέλος ο τρίτος -και τελευταίος όροφος- ξεδιπλώνει τη μαγεία των ανδρικών συλλογών.

Η είσοδος στη Rue du Mont Thabor οδηγεί σε ένα εντελώς διαφορετικό κατάστημα. Γαλάζιοι τοίχοι και μαύρο δάπεδο από μωσαϊκό, γεμάτο με ανεξάρτητα έπιπλα σχεδιασμένα από την AMO, παρουσιάζουν τις συνεργασίες της εταιρείας Off-White στο αισθητικό και διακοσμητικό κομμάτι που αποτελεί πραγματικό αριστούργημα!

Δες την Boutique στη gallery που ακολουθεί...

Πηγή φωτογραφιών: Benoit Florençon