8 από τις πιο εμβληματικές στιγμές μόδας σε μουσικά βίντεο

Sabine Camhi
8 από τις πιο εμβληματικές στιγμές μόδας σε μουσικά βίντεο

Τέλεια τραγούδια – και τέλεια ρούχα.

Η μόδα και η μουσική είναι δύο πράγματα που συχνά συμβαδίζουν. Ακόμη και πριν από το MTV, οι λάτρεις της μουσικής ανυπομονούσαν να δουν τα αγαπημένα τους τραγούδια να ζωντανεύουν οπτικά μέσω των μουσικών τους βίντεο.

Οι αγαπημένοι μας stars επηρεάζουν τις τάσεις και τον τρόπο που ντυνόμαστε. Είναι αρκετά τα μουσικά βίντεο με fashion moments που θα θυμόμαστε για όλη μας την ζωή. Σήμερα, έχουμε την ευκαιρία να αντιγράψουμε αυτές τις εμφανίσεις σε αρκετές περιστάσεις, καθώς προσπαθούμε να μιμηθούμε και να εμπνευστούμε από τους αγαπημένους μας μουσικούς και τραγουδιστές.

Ενώ θα μπορούσαμε να μιλήσουμε για ώρες για όλα τα παράξενα και υπέροχα σύνολα που έχουμε δει σε μουσικά βίντεο τα τελευταία χρόνια, καταφέραμε να συγκεντρώσουμε 8 από τα πιο εμβληματικά. Από τον David Bowie έως την Britney Spears και την Beyoncé, αυτά τα βίντεο κλιπ συνεχίζουν να μένουν ανεξίτηλα στις μνήμες μας ακόμα και σήμερα.

Pop stars βγάζουν τα κοστούμια τους σε δημοπρασία και «κάνουν το καλό» με μουσική υπόκρουση

David Bowie - Life on Mars, 1973:




Η επιτομή ενός fashion icon, αυτό το μπλε κοστούμι φορέθηκε κατά τη διάρκεια του Ziggy Stardust era του και ήταν μία από τις πρώτες και πιο αναφερόμενες ενδυματολογικές επιτυχίες του Bowie.

Michael Jackson – Thriller, 1982:



Αναμφίβολα ένα από τα πιο εμβληματικά μουσικά βίντεο που κυκλοφόρησαν ποτέ, αυτό το κόκκινο δερμάτινο μπουφάν πωλήθηκε για 1,8 εκατομμύρια δολάρια σε δημοπρασία το 2011.

Madonna - Material Girl, 1984:



Αποτίνοντας ένα φόρο τιμής στην Marilyn Monroe, η Madonna εμφανίστηκε όπως εκείνη στο τραγούδι του 1953 «Diamonds are a girl’s best friend». Αυτό το ροζ φόρεμα με διαμάντια θα έχει για πάντα μια θέση στη μουσική ιστορία.

Spice Girls – Wannabe, 1996:



Από τη λαμπερή ολόσωμη φόρμα της Ginger έως το λευκό φόρεμα της Baby, οι εμφανίσεις σε αυτό το βίντεοκλιπ αγαπήθηκαν πολύ γρήγορα. Μετά την κυκλοφορία του, κάθε κορίτσι της δεκαετίας του '90 αναζητούσε ξαφνικά crop tops και πλατφόρμες.

Britney Spears – Baby One More Time, 1999:



Η εμφάνιση της Britney στο «Baby One More Time» ήταν δική της ιδέα, αφού ο σκηνοθέτης της, ο Nigel Dick, της πρότεινε να φορέσει ένα τζιν και ένα μπλουζάκι. Όλα τα κομμάτια αγοράστηκαν στην συνέχεια και τίποτα δεν κόστιζε περισσότερο από 17 δολάρια.

Kylie Minogue - Can’t Get You Out of My Head, 2001:



Η εμφάνιση της Minogue στο μουσικό βίντεο του hit «Can’t Get You Out of My Head» είναι αξέχαστη. Ακόμα και ο σχεδιαστής Jean Paul Gaultier έκανε αυτήν την δήλωση: «Ποιος θα μπορούσε να ξεχάσει τη λευκή ολόσωμη φόρμα με τα ανοίγματα τόσο βαθιά που ο καθένας θα μπορούσε να νιώσει την απαλή επιδερμίδα της».

Lady Gaga - Bad Romance, 2009:



Ο Alexander McQueen ήταν ήδη ένας από τους πιο αγαπητούς σχεδιαστές μόδας πριν την πρεμιέρα του μουσικού βίντεο το 2009. Ωστόσο, η εμφάνιση της Gaga στο βίντεοκλιπ με τα θρυλικά «Armadillo» τακούνια έκαναν τον σχεδιαστή ευρύτατα γνωστό.

Beyoncé - Hold Up, 2016:



Το κίτρινο Roberto Cavalli φόρεμα που φόρεσε η Queen B σε αυτό το βίντεο μπορεί να φαίνεται κομψό σε μια κρεμάστρα, αλλά όταν φορέθηκε από την τραγουδίστρια έγινε αμέσως εικονικό. Και φυσικά, δεν μπορούμε να ξεχάσουμε το ρόπαλο του μπέιζμπολ, το οποίο η Beyoncé δεν είχε κανένα πρόβλημα να χρησιμοποιήσει για να σπάσει τα τζάμια ενός αυτοκινήτου.