The Academy Museum: Το opening του κινηματογραφικού «ναού» - Οι λαμπερές εμφανίσεις των celebrities

Νατάσσα Σχοινά
The Academy Museum: Το opening του κινηματογραφικού «ναού» - Οι λαμπερές εμφανίσεις των celebrities

Το gala για το νέο μουσείο ήταν γεμάτο λάμψη και δημιουργικότητα.

Όχι, δεν έφτασε η μεγάλη ημέρα των βραβείων Όσκαρ. Ο αέρας, όμως, σίγουρα έχει κάτι από αυτήν. Δε συμβαίνει συχνά, άλλωστε, να συγκεντρώνονται τα μεγαλύτερα ονόματα του Hollywood σε μία βραδιά για να τιμήσουν το Hollywood και ό,τι το χαρακτηρίζει.

Η περίσταση ήταν κάπως διαφορετική αυτήν τη φορά. Ο λόγος της συγκέντρωσης; Το gala για το opening του Academy Museum of Motion Pictures στις 25 Σεπτεμβρίου με μία guest list που περιλάμβανε το αφάν γκατέ του κινηματογράφου.



The Academy Museum of Motion Pictures

Ο κινηματογραφικός «ναός» είναι τοποθετημένος στο LACMA campus στο Wilshire και Fairfax και αποτελεί δημιούργημα του καταξιωμένου αρχιτέκτονα Renzo Piano (σ.σ. Ο άνθρωπος που βρίσκεται πίσω από κτίρια, όπως το Centre Georges Pompidou στο Παρίσι, το Whitney Museum of American Art στη Νέα Υόρκη αλλά και το Stavros Niarchos Foundation Cultural Center στην Αθήνα).



Πρόκειται για ένα κτίσμα περίπου 28.000 τετραγωνικών μέτρων που αποτελεί φόρο τιμής στον κινηματογράφο, στις ταινίες, στη διαδικασία παραγωγής τους, στους ανθρώπους που αποτελούν μέρος του χώρου. «Το opening του μουσείου μας αυτήν τη στιγμή θα θυμίσει στον κόσμο την τέχνη και τη δύναμη της δημιουργίας ταινιών και το γιατί σημαίνει κάτι για εμάς. Ίσως αυτό έχει χαθεί λίγο κατά τη διάρκεια της πανδημίας, γιατί οι άνθρωποι δεν πήγαιναν στους κινηματογράφους τόσο. Οι εκθέσεις μας και τα προγράμματα και οι κινηματογράφοι θα το αιχμαλωτίσουν ξανά και θα θυμίσουν στους ανθρώπους τη σημασία αυτής της μορφής τέχνης», είπε ο διευθυντής και πρόεδρος του Academy Museum. Η αξία του μουσείου έφτασε τα 484 εκατομμύρια δολάρια -καθυστέρησε τρία χρόνια να ανοίξει τις πόρτες του, καθώς ήταν το αρχικό πλάνο ήταν να ανοίξει το 2017-.

Το μουσείο θα ανοίξει επίσημα τις πόρτες του στις 30 Σεπτεμβρίου.

Οι εμφανίσεις των celebrities

Από ένα τόσο σημαντικό γεγονός για τον παγκόσμιο κινηματογράφο δε θα μπορούσαν, φυσικά, να λείπουν τα μεγαλύτερα ονόματα του χώρου. Η Halle Berry, η Meg Ryan, η Cher, η Nicole Kidman είναι μερικές από τις διάσημες κυρίες που έδωσαν το παρών. Ειδική μνεία έγινε για τη Sophia Loren και τη δημιουργό ταινιών Haile Gerima, το ίδιο και σε άλλους καλλιτέχνες, όπως ο Tom Hanks, που βοήθησαν να συγκεντρωθούν χρήματα για την ανέγερση του κτιρίου.



Η Lady Gaga, που, μάλιστα, τραγούδησε το «La Vie En Rose», πραγματοποίησε για άλλη μία φορά μία από τις πιο stop-the-press εμφανίσεις στο κόκκινο χαλί με ένα υπέροχο σχέδιο του οίκου Schiaparelli.

the academy museum looks3

Schiaparelli Haute Couture FW 21/22: Ζωγράφοι, ταυρομάχοι και επιδεικτικά vintage αισθητική

Η Kaia Gerber εμφανίστηκε με Celine φόρεμα και κοσμήματα Tiffany & Co.

https://www.instagram.com/p/CUTtdrnIII1/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Το κορίτσι - «θαύμα» του τένις, Emma Raducanu, είναι το νέο πρόσωπο της Tiffany & Co

Η Katy Perry με Louis Vuitton

https://www.instagram.com/p/CUUEToDrfYn/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Στη συνέχεια θα βρεις περισσότερες εμφανίσεις των celebrities καθώς και τι επέλεξαν να φορέσουν για το μεγάλο γεγονός.