Opera Gloves: Το φθινοπωρινό αξεσουάρ που χρειάζεσαι φέτος αποπνέει νοσταλγία

Sabine Camhi
Opera Gloves: Το φθινοπωρινό αξεσουάρ που χρειάζεσαι φέτος αποπνέει νοσταλγία

Aυτό το θηλυκό αξεσουάρ που φορούσαν οι γυναίκες στα 20s είναι πιο επίκαιρο από ποτέ!

Τα opera gloves, τα μακριά γάντια που φορούσαν παλιά οι γυναίκες στην όπερα δηλαδή, είναι άλλη μια τάση από τα 20s που κάνει ένα δυναμικό comeback. Καταρχάς, αυτή δεν είναι μια εντελώς απρόβλεπτη τάση, καθώς πολλοί σχεδιαστές, όπως η Marine Serre και ο LaQuan Smith, ενσωμάτωσαν τα opera gloves στις συλλογές τους. Να θυμίσουμε πως η Serre ήταν μια από τους πρώτους σχεδιαστές που χρησιμοποίησαν τις μάσκες σε κολεξιόν πριν την έναρξη της πανδημίας και τις χαρακτήρισε στο παρελθόν ως «μάσκες αντί-ρύπανσης». Γι’ αυτόν τον λόγο δεν αποτελεί έκπληξη πως η ίδια σχεδιάστρια συνέβαλε στην επιστροφή των opera gloves στα trend charts.



Οι πολυτελείς οίκοι μόδας που το ενσωμάτωσαν στις συλλογές τους

Ο Valentino είναι άλλος ένας οίκος που ενσωμάτωσε αυτό το αξεσουάρ στην πασαρέλα τον περασμένο χρόνο, τόσο για την Άνοιξη/Καλοκαίρι 2021 όσο και για το Φθινόπωρο/Χειμώνας 2021 (το είδαμε σε neon χρώματα αλλά και σε μια δερμάτινη εκδοχή μέχρι τον αγκώνα). Ο σχεδιαστής Daniel Roseberry έχει επίσης λατρεία με τα γάντια, όπως φάνηκε από την εμφάνιση της Beyoncé, η οποία έδειχνε πανέμορφη φορώντας μια δημιουργία Schiaparelli με μακριά μαύρα γάντια στα 63α Grammy Awards.

Αυτό είναι το «It» αξεσουάρ για το φθινόπωρο και εμείς στο παρουσιάζουμε από τώρα

Επιπλέον, οι πρώτες συλλογές ανδρικών ενδυμάτων της Miuccia Prada και του Raf Simons που έκαναν το ντεμπούτο τους στις αρχές του 2021 περιλάμβαναν πολλά γάντια, κυρίως δερμάτινα. Ο οίκος Gucci από την άλλη, συνδύασε ένα ζευγάρι γάντια με δαντέλα και lingerie-εμπνευσμένες λεπτομέρειες για την Άνοιξη/Καλοκαίρι 2020 συλλογή του στο Μιλάνο. Ο Jeremy Scott δημιούργησε ένα ζευγάρι oversized γάντια τα οποία πέφτουν πάνω από τους ώμους της Precious Lee για τη συλλογή Φθινόπωρο/Χειμώνας 2021 του Moschino.

Οι ανερχόμενοι οίκοι μόδας που το ενσωμάτωσαν στις συλλογές τους

Η influencer και σχεδιάστρια Alaa Balhky με έδρα την Τζέντα στη Σαουδική Αραβία πειραματίζεται με τα διάφανα, λεπτά γάντια από την κυκλοφορία του brand της το 2019. Επίσης, τα Seymour γάντια, που σχεδιάστηκαν από την Melissa Meister και την Tiffany Anderson, ειδικεύονται στο βιώσιμα κατασκευασμένο δέρμα για την on-the-go γυναίκα.


https://www.instagram.com/p/B7N_R3jHYcb/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading


https://www.instagram.com/p/CQg1zU-peQm/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Συνέχισε λοιπόν παρακάτω για να δεις τα αγαπημένα μας σχέδια εντός και εκτός της πασαρέλας και να πάρεις έμπνευση για τις δικές σου εμφανίσεις.

Πηγή κεντρικής φωτογραφίας: ImaxTree Moschino F21