Welded jewellery: Το απλό στυλ κοσμημάτων που έγινε viral στο Tiktok και αξίζει να υιοθετήσεις

Sabine Camhi
Welded jewellery: Το απλό στυλ κοσμημάτων που έγινε viral στο Tiktok και αξίζει να υιοθετήσεις

Αν θέλεις να προσαρμόσεις το αγαπημένο σου κόσμημα ακριβώς στα μέτρα σου και να το έχεις πάντα πάνω σου, τότε αυτή η τάση είναι για σένα!

Το 2014, ένα Ιταλικό brand με το όνομα Atelier VM λάνσαρε μια ιδέα γνωστή ως welded jewellery. Το θετικό με αυτό είναι πως τα welded κομμάτια δεν μπορούν να αφαιρεθούν (να χαθούν ή να ξεχαστούν). Το welded jewellery έχει γίνει viral στο Διαδίκτυο χάρη στον γρήγορο και βολικό τρόπο που αναδεικνύει τα μέρη του σώματός μας.

Το tag για το welded jewellery στο TikTok έχει συγκεντρώσει περισσότερες από 3 δισεκατομμύρια προβολές σε όλο τον κόσμο. Από τότε που το Atelier VM καθιέρωσε για πρώτη φορά τη μέθοδο, πολλά άλλα brands έχουν κυκλοφορήσει την δική τους εκδοχή των welded jewellery, αποδεικνύοντας πως η τάση αυτή μπορεί κάλλιστα να γίνει το αγαπημένο trend των fashionistas.



Τι συνεπάγεται η διαδικασία συγκόλλησης κοσμημάτων;

Με απλά λόγια, είναι χρυσά και ασημένια κοσμήματα που προσαρμόζονται στο σχήμα του επιλεγμένου μέρους του σώματός μας, είτε αυτός είναι ο λαιμός, ο καρπός είτε ο αστράγαλός μας (δεν υπάρχει κανένα κούμπωμα που να ανοίγει ή να κλείνει).

Η διαδικασία συγκόλλησης κοσμημάτων παράγει επίσης λιγότερα περισσεύματα, από ό,τι η παραδοσιακή κατασκευή κοσμημάτων, καθώς η αλυσίδα προσαρμόζεται ακριβώς στα μέτρα μας πριν κοπεί.

katken_skoularikia.jpg

Τα χρυσά κοσμήματα είναι μεγάλο trend! 10 για να απογειώσεις κάθε look

Γιατί έγινε το welded jewellery ξαφνικά τόσο δημοφιλή;

Η χρήστης του TikTok @prezleyparker δημοσίευσε ένα βίντεο στο οποίο παίρνει ένα απλό welded βραχιόλι από το κοσμηματοπωλείο της Νέας Υόρκης Catbird τον Ιούλιο του 2021. Έκτοτε, το βίντεο έχει συγκεντρώσει περισσότερα από 1,6 εκατομμύρια likes. Celebrities από τη Meghan Markle μέχρι την Kylie Jenner έχουν υιοθετήσει αυτήν την τάση και έχουν εμφανιστεί να φορούν μόνιμα κοσμήματα.

Η δημοτικότητά του μπορεί να εξηγηθεί καθώς πολύς κόσμος έχει αρχίσει να επενδύσει σε κοσμήματα που διαρκούν πραγματικά μια ζωή.

Πηγή κεντρικής φωτογραφίας: @atelier_vm