PFW: 5 facts που πρέπει να ξέρεις για το τελευταίο show του Virgil Abloh για τον Louis Vuitton

Sabine Camhi
PFW: 5 facts που πρέπει να ξέρεις για το τελευταίο show του Virgil Abloh για τον Louis Vuitton

Ο οίκος μόδας Louis Vuitton τίμησε τη μνήμη του Virgil Abloh με την παρουσίαση της ανδρικής συλλογής Φθινόπωρο/Χειμώνας 2022 στο Παρίσι.

Το ότι ο Virgil Abloh παραμένει ένας από τους πιο επαναστατικούς σχεδιαστές στη σύγχρονη κουλτούρα δεν είναι απλώς εικασία. Από τον θάνατό του τον Νοέμβριο του 2021, η βιομηχανία της μόδας έχει δυσκολευτεί να αντιμετωπίσει την απώλειά του. Με την άδεια της οικογένειάς του, οι τελευταίες του συλλογές αρχίζουν να βγαίνουν στο φως της δημοσιότητας, και όλες τους μας υπενθυμίζουν το μάντρα του σχεδιαστή - «Μπορείς να το κάνεις κι εσύ».

Στο Carreau du Temple του Παρισιού, ο οίκος Louis Vuitton τίμησε τη μνήμη του Virgil Abloh με την παρουσίαση της τελευταίας του συλλογής με φόντο ένα σουρεαλιστικό σκηνικό.


https://www.instagram.com/p/CY9DuhNKxjs/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Ο Virgil Abloh σχεδίασε τη συλλογή πριν πεθάνει

Πριν από το θάνατό του, στις 28 Νοεμβρίου 2021, ο Virgil Abloh είχε ήδη σχεδιάσει τη συλλογή για την σεζόν Φθινόπωρο/Χειμώνας 2022 για τον οίκο Louis Vuitton. Επισκέφτηκε το Παρίσι, είδε τα πρωτότυπα σχέδια και ήταν πλήρως ενημερωμένος για την πρόοδο της συλλογής. Είχε ήδη βρει ιδέες για την παραγωγή και το soundtrack του show και συζητήθηκαν ακόμη και οι προσκλήσεις και τα μπλουζάκια του προσωπικού.

VIRGIL_LAST_SHOW.jpg

«Ο Virgil ήταν εδώ»: To τελευταίο show του για τον Louis Vuitton έγραψε το όνομά του στον ουρανό


https://www.instagram.com/p/CW1FDd4oXan/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Ήταν το «Louis Dreamhouse»

Η πασαρέλα τοποθετήθηκε σε ένα «Louis Dreamhouse» – με ένα βυθισμένο σπίτι και ένα μεγάλο κρεβάτι – όπου οι χορευτές και τα μοντέλα περιπλανιόντουσαν γύρω από το σετ και η Chineke! Orchestra ερμήνευσε ένα πρωτότυπο soundtrack του Tyler, the Creator.

Η παρτιτούρα του Tyler διασκευάστηκε από τον Arthur Verocai - έναν Βραζιλιάνο συνθέτη που αγαπούσε ο Virgilενώ η διεύθυνση της ορχήστρας ανατέθηκε στον Gustavo Dudamel, τον μουσικό διευθυντή της Εθνικής Όπερας του Παρισιού. Η σύζυγός του, Shannon Abloh, βρισκόταν στο κοινό μαζί με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του οίκου Louis Vuitton, Michael Burke – ο οποίος ήταν κοντά στον Virgil – και το μεγαλύτερο μέρος της οικογένειας Arnault, των ιδιοκτητών του brand.


https://www.instagram.com/p/CY-hfbcqS2a/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Ήταν θέμα φαντασίας

Ενώ ο Virgil δεν βρισκόταν στο studio του Louis Vuitton την εβδομάδα πριν την επίδειξη, όλες οι ιδέες του ζωντάνεψαν, στα ρούχα, τις τσάντες, τα παπούτσια και τα κοσμήματα. Ήταν μαγικό. Ο Virgil αγαπούσε την μαγεία. Το «Louis Dreamhouse» αφορούσε άλλωστε την φαντασία: Να έχεις τη φαντασία ότι θα γίνεις κάποιος σπουδαίος, ότι θα κάνεις αξιόλογα πράγματα και ότι θα κάνεις τον κόσμο καλύτερο.

Ο Virgil πίστευε ότι έπρεπε να δούμε τον κόσμο μέσα από τα μάτια ενός παιδιού στο οποίο όλα φαίνονται πιθανά.


https://www.instagram.com/p/CY6Db3BKzbZ/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Συλλογή γεμάτη οπτικές ψευδαισθήσεις

Το έργο του Virgil αφορούσε πάντα κάτι περισσότερο από τη μόδα. Αυτή η συλλογή ήταν γεμάτη οπτικές ψευδαισθήσεις: υλικά, μοτίβα και κατασκευές που δεν ήταν αυτό που φαινόντουσαν. Ο Virgil ήθελε πάντα να ξεγελάει τον θεατή.

Ο Παράδεισος ήταν μια κεντρική ιδέα

Μέσα στην συλλογή αντιλαμβάνεται κανείς τι περνούσε από το μυαλό του Virgil πριν χάσει τη μάχη με το καρδιακό αγγειοσάρκωμα, μια πολύ σπάνια και επιθετική μορφή καρκίνου. Τα σχέδια στα ρούχα συμπεριλάμβαναν εικόνες υπερφυσικών και πνευματικών δυνάμεων – χρόνος, μαγεία, δημιουργία – αλλά ζωγραφισμένες σαν κινούμενα σχέδια. Υπήρχαν μάγοι, ζώα, άγγελοι, σύννεφα και ο Grim Reaper τυπωμένα πάνω σε τσάντες. Στο κλείσιμο του show έπαιξε μια συγκινητική ερμηνεία του τραγουδιού «See You Again» του Tyler και τα μοντέλα αγκάλιασαν το ένα το άλλο τιμώντας τον αείμνηστο σχεδιαστή.



Πηγή κεντρικής φωτογραφίας: AP News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Virgil Abloh: O σχεδιαστής που κορόιδεψε τον ελιτισμό της υψηλής ραπτικής

Εμβληματικοί οίκοι μόδας, σχεδιαστές και celebrities αποχαιρετούν με συγκίνηση τον Virgil Abloh