«Ο Virgil ήταν εδώ»: To τελευταίο show του για τον Louis Vuitton έγραψε το όνομά του στον ουρανό

«Ο Virgil ήταν εδώ»: To τελευταίο show του για τον Louis Vuitton έγραψε το όνομά του στον ουρανό

Με μεγάλα κόκκινα γράμματα που έγραφαν «Virgil was here» φωτίστηκε ο ουρανός του Miami χθες το βράδυ.

Μόλις 48 ώρες μετά την τραγική είδηση του θανάτου του, ο Virgil Abloh έγινε το άστρο που έλαμψε στον ουρανό της Maritime Marina στο Miami, εκεί όπου ο Οίκος Louis Vuitton παρουσίασε την τελευταία συλλογή που σχεδίασε ο καλλιτεχνικός του διευθυντής.

For Virgil...

Πριν εμφανιστούν τα μοντέλα στο catwalk τον λόγο πήρε ο Michael Burke, Διευθύνων Σύμβουλος τoυ Louis Vuitton, ο οποίος είπε με φωνή που έσπαγε σε διάφορα σημεία: «Η βαθιά συγκινητική επίδειξη που πρόκειται να δούμε γεννιέται από μια ιδέα που συζητήσαμε για πρώτη φορά με τον Virgil πριν από τρία χρόνια. Βασίζεται γύρω από μία ιστορία ενηλικίωσης, αλλά φυσικά, όντας ο Virgil που ξέρουμε, περιέστρεψε και επανασχεδίασε την ιδέα κάνοντάς την ακόμα πιο σύγχρονη. Με αυτόν τον τρόπο εξέφρασε τα δικά του μοναδικά ταλέντα και το δικό του όραμα. Αυτή η ιδέα της ενηλικίωσης ήταν σημαντική για τον Virgil επειδή η έμπνευση και η ενδυνάμωση των νεότερων γενεών καθόρισαν το ποιος ήταν. Χρησιμοποίησε τη δύναμη που είχε για να σπάσει τα όρια, να ανοίξει πόρτες, να ρίξει φως στα δημιουργικά του πάθη, την τέχνη, το σχέδιο, τη μουσική και φυσικά τη μόδα, έτσι ώστε όλοι να μπορούν να τα «αγγίξουν» και όχι μόνο να ονειρεύονται ότι είναι μέρος αυτού κόσμου, αλλά και να βρουν τρόπους να κάνουν τα όνειρά τους πραγματικότητα».



xromatista plekta main2

Τα χρωματιστά πλεκτά είναι η τάση που θα βλέπεις παντού στο street style του φετινού χειμώνα

The catwalk

Καθώς τα μοντέλα κινούνταν στο αχνό φως του σούρουπο, ντυμένα με ρούχα που έσπαγαν τα στερεότυπα του casual, είδε όλος ο πλανήτης για τελευταία φορά τη δημιουργικότητα του Abloh να μετουσιώνεται σε κάτι χειροπιαστό, σε ρούχα που είναι για όλους και ταυτόχρονα είναι μοναδικά για τον καθένα ξεχωριστά. Ένα drone έγραψε στον ουρανό με κόκκινα γράμματα «O Virgil ήταν εδώ» ενώ ένα κόκκινο αερόστατο περιφερόταν πάνω από το κοινό.

Το μεγαλύτερο μέρος της παρουσίασης της ανδρικής συλλογής S/S 22 είχε ήδη παρουσιαστεί στο Παρίσι τον Ιούνιο, αλλά επαναλήφθηκε στο πλαίσιο την Art Basel που οργάνωσε ο Οίκος στο Μαϊάμι.


https://www.instagram.com/tv/CW2A_pbARzD/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Από τις πρώτες σειρές το show παρακολούθησαν η οικογένεια Arnault, ο Kanye West, η Kim Kardashian West και η κόρη τους North, η Rihanna, ο A$AP Rocky και πολλοί άλλοι A-list καλεσμένοι που μαζί με το απλό κοινό αποχαιρέτησαν με τον δικό τους τρόπο τον Αbloh. ‘Η μάλλον τον αποχαιρέτησαν με τον δικό του τρόπο, με ένα show και μία έκθεση που είχε ενορχηστρώσει ο ίδιος, μέσα από το καινοτόμο πρίσμα του, από την αρχή έως το τέλος.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Oδηγός Αγοράς: Δέκα midi φορέματα για να σε βρουν τα φετινά Χριστούγεννα πιο κομψή από ποτέ

Virgil Abloh: O σχεδιαστής που κορόιδεψε τον ελιτισμό της υψηλής ραπτικής

H Όλγα Τρέμη φοράει το power suit με τρόπο που αναδεικνύει τη θηλυκότητα ενός δυναμικού συνόλου